Νέα – Ανακοινώσεις

Eπιμόρφωσης αιρετών Δήμων Νομού Λασιθίου

 

2014 Ota3 Siteia

Επιμορφωτική Ημερίδα για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης του Νομού Λασιθίου πρόκειται να διοργανώσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) με τη συνεργασία και των τεσσάρων Δήμων του Νομού. Η πρωτοβουλία αποτελεί την απαρχή μιας ευρύτερης και μόνιμης συνεργασίας που καθορίστηκε κατά τη διάρκεια επαφών και συναντήσεων που είχε διαδοχικά o πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης, με τους δημάρχους Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνη Ζερβό, Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, Σητείας, κ. Θεόδωρο Πατεράκη και Οροπεδίου, κ. Γιάννη Στεφανάκη.

Η συνεργασία αυτή πρόκειται άμεσα να επισφραγιστεί με την υπογραφή αντίστοιχων πρωτοκόλλων συνεργασίας, τα οποία, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνουν κύκλο επιμορφωτικών δράσεων για αιρετούς, καθώς και προγραμμάτων για υπαλλήλους των τεσσάρων Δήμων σε ζητήματα όπως:

2014 Ota2 Ierapetra
  • ψηφιακή υπογραφή, κατάργηση επικυρώσεων εγγράφων,
  • απλούστευση διαδικασιών, μείωση διοικητικών βαρών,
  • ψηφιακές προμήθειες, δημόσιες συμβάσεις,
  • ενίσχυση της διαφάνειας (πρόγραμμα Διαύγεια), κ.ά.

Επιπλέον, θα υλοποιηθούν προγράμματα για την επιμόρφωση των στελεχών των Δήμων που θα υποστηρίξουν την επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι κ.κ.: Ιωάννης Χρυσουλάκης και Αντώνης Ζερβός, Θεόδωρος Πατεράκης και Ιωάννης Χρυσουλάκης, Θεοδόσης Καλαντζάκης και Ιωάννης Χρυσουλάκης.

 

 

Σχετικά Άρθρα