Νέα – Ανακοινώσεις

Ημερίδα Αιρετών ΟΤΑ Λασιθίου

 

Ημερίδα με τίτλο: «Οργάνωση Υπηρεσιών και Αναπτυξιακή Πολιτική στους ΟΤΑ» διοργανώνει, το Σάββατο, 13/12/2014 και ώρες 09:00 έως 15:00, στην Ελούντα (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κοινοτικού καταστήματος) το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε συνεργασία με τους Δήμους Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Οροπεδίου Λασιθίου και Σητείας. Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Η ημερίδα απευθύνεται στα αιρετά και επιτελικά στελέχη της αυτοδιοίκησης του Νομού Λασιθίου και αποτελεί την αφετηρία μιας ευρύτερης και μόνιμης συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΔΔΑ και των τεσσάρων Δήμων, η οποία επισφραγίζεται με την υπογραφή, κατά τη διάρκειας της εκδήλωσης, πρωτοκόλλου συνεργασίας από τον Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ, Ομότιμο Καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη, και τους Δημάρχους, κ.κ. Αντώνη Ζερβό, Θεοδόση Καλαντζάκη, Γιάννη Στεφανάκη, και Θεόδωρο Πατεράκη, αντίστοιχα.

Το πρωτόκολλο προβλέπει την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων και την υποστήριξη των αιρετών συμβούλων στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού και προγραμματισμού δράσεων επιμόρφωσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του έργου των Δήμων και των υπηρεσιών που παρέχουν προς τους Πολίτες.

Οι θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν τις εργασίες της ημερίδας σχετίζονται με την «Οργάνωση Δημοτικών Υπηρεσιών & τη Ψηφιακή Διακυβέρνηση», την «Ωρίμανση Αναπτυξιακών Στόχων για Μελέτες & Έργα Δήμων» και τις «Δομές Αξιοποίησης & Πηγές Χρηματοδοτήσεων για τους ΟΤΑ».

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι κ.κ. Ι. Χρυσουλάκης και Α. Ζερβός.

 

Σχετικά Άρθρα