Νέα – Ανακοινώσεις

Επιμόρφωση δασκάλων και νηπιαγωγών σε θέματα ισότητας και έμφυλων διακρίσεων

 

Αρχίζει ο πρώτος κύκλος της επιμόρφωσης των στελεχών και των εκπαιδευτικών της Προσχολικής και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε θέματα ισότητας των φύλων και έμφυλων διακρίσεων. Έως τα τέλη του 2015 διοργανώνονται τέσσερις ημερίδες ευαισθητοποίησης και πέντε επιμορφωτικά προγράμματα, καθώς και εκπαίδευση εκπαιδευτών/ εκπαιδευτριών που θα αξιοποιηθούν στις επιμορφωτικές δράσεις.

Το σύνολο των παρεμβάσεων εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Συμφώνου Συνεργασίας που υπεγράφη τον περασμένο Ιούλιο μεταξύ του ΕΚΔΔΑ, του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Έρευνας για θέματα Ισότητας. Αναλυτικά οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

Εκπαίδευση εκπαιδευτών/εκπαιδευτριών σε θέματα ανάπτυξης εκπαιδευτικών παρεμβάσεων με την οπτική του φύλου στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 18/9/15.

Ημερίδες ευαισθητοποίησης με τη συμμετοχή σχολικών συμβούλων και διευθυντών/διευθυντριών σχολικών μονάδων που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα (2/10/15), στη Ρόδο (16/10/15), στα Ιωάννινα (2/11/15) και στη Θεσσαλονίκη (10/11/15).

Προγράμματα επιμόρφωσης δασκάλων και νηπιαγωγών που θα διεξαχθούν στην Καβάλα (5/10/15), την Καλαμάτα (12/10/15), το Βόλο (22/10/15), τα Χανιά (2/11/15) και την Αθήνα (9/11/15). Τα προγράμματα περιλαμβάνουν δύο ημέρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης και μετά από διάστημα ενός μηνός εργαστήριο όπου θα παρουσιάζονται οι παρεμβάσεις που σχεδιάστηκαν και οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στις σχολικές μονάδες.

Σχετικά Άρθρα