Νέα – Ανακοινώσεις

Επιμόρφωση στελεχών ΟΤΑ για το κοινωνικό εισόδημα

 

2014 Koinoniko Eisodima 2

Το ΕΚΔΔΑ ξεκίνησε την εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων από τους 13 δήμους της χώρας που μετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα. Στην Αθήνα στις 10 Νοεμβρίου 2014, στελέχη από τους δήμους Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκιδαίων, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σύρου, Σάμου και Μαλεβιζίου Κρήτης, συμμετείχαν στο τριήμερο ταχύρυθμο εξειδικευμένο πρόγραμμα που σχεδίασε το ΕΚΔΔΑ προκειμένου να ενισχύσει τις γνώσεις και δεξιότητες όσων εμπλέκονται στην υποστήριξη του νέου θεσμού. Αντίστοιχο πρόγραμμα ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή υπαλλήλων από τους δήμους Δράμας, Έδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων και Καρδίτσας.

Το ΕΚΔΔΑ συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την κοινωνική σύμπραξη αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης κατά την έναρξη του προγράμματος της Αθήνας. Ταυτόχρονα προανήγγειλε ότι αντίστοιχες επιμορφωτικές δράσεις πρόκειται σύντομα να υλοποιηθούν και για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης. Το πρόγραμμα «εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα» συνιστά καινοτόμο θεσμό και βασικό πυλώνα κοινωνικής πολιτικής. Απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, παρέχοντας στους δικαιούχους ενίσχυση εισοδήματος συνδυαζόμενη με δράσεις κοινωνικής επανένταξης.

Διαβάστε εδώ τη σχετική υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και εφαρμογής του προγράμματος για το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα.

Στη φωτογραφία ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης καλωσορίζει τα στελέχη των ΟΤΑ. Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει ο κ. Δημήτρης Απίστουλας, Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας του ΕΚΔΔΑ

Σχετικά Άρθρα