Νέα – Ανακοινώσεις

Πρακτική εκπαίδευση σπουδαστών ΕΣΔΔΑ

 

2014 Praktiki Esdda 2

Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των 98 σπουδαστών της ΚΓ΄ εκπαιδευτικής σειράς της ΕΣΔΔΑ σε αντίστοιχο αριθμό φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου. Την έναρξη της πρακτικής εκπαίδευσης σηματοδότησε ειδική ενημερωτική συνάντηση παρουσία του προέδρου του ΕΚΔΔΑ, Ομότιμου Καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη, με τη συμμετοχή των ίδιων των σπουδαστών και των εκπαιδευτών τους. Σε σύντομο χαιρετισμό ο κ. Χρυσουλάκης, αφού επεσήμανε το επίπεδο σπουδών των σπουδαστών (6 στους 10 κατέχουν τουλάχιστον μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο), τους προέτρεψε να συμβάλουν με προτάσεις στην αναβάθμιση της Σχολής, ενώ γνωστοποίησε ότι εφεξής οι εργασίες πρακτικής πρόκειται να αξιοποιούνται στις δράσεις και πρωτοβουλίες του ΕΚΔΔΑ για τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η αναπληρώτρια Διευθύντρια της ΕΣΔΔΑ, Δρ Μιράντα Δανδουλάκη, καθώς και οι υπεύθυνοι Σπουδών και Έρευνας, κα Αγγελική Μπουρμπούλη, κ. Χρήστος Μπουρσανίδης και κ. Δημήτρης Τσιμάρας, παρουσίασαν τον σκοπό και το περιεχόμενο της πρακτικής εκπαίδευσης, ενώ ο προϊστάμενος του Τμήματος Συντονισμού της Σχολής, κ. Ιωάννης Αναγνώστου, ενημέρωσε επί διοικητικών και οργανωτικών θεμάτων.

Η πρακτική εκπαίδευση, διάρκειας 4 μηνών, αποτελεί κομβικό στάδιο του προγράμματος σπουδών της ΕΣΔΔΑ με στόχο οι σπουδαστές να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία συμμετέχοντας καθημερινά στο έργο που επιτελούν οι φορείς που τους υποδέχονται. Και φέτος καταγράφηκε υψηλή ανταπόκριση υπηρεσιών και φορέων να υποδεχθούν τους σπουδαστές για πρακτική εκπαίδευση, καθώς υποβλήθηκαν συνολικά 295 αιτήματα από ένα ευρύ φάσμα φορέων της κεντρικής και περιφερειακής δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης.

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά οι: Δημήτρης Τσιμάρας, Ιωάννης Αναγνώστου, Ιωάννης Χρυσουλάκης και Μιράντα Δανδουλάκη.

Σχετικά Άρθρα