Νέα – Ανακοινώσεις

Συνεργατικά Δίκτυα και Επιμόρφωση στους ΟΤΑ

 

1 Imerida Elouda Protokolo

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιμορφωτική ημερίδα για αιρετά και επιτελικά στελέχη των Δήμων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Οροπεδίου Λασιθίου και Σητείας που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) το Σάββατο, 13/12/2014, στην Ελούντα. Οι 120 και πλέον συμμετέχοντες ενημερώθηκαν ενδελεχώς σε θέματα οργάνωσης υπηρεσιών και αναπτυξιακής πολιτικής στους ΟΤΑ από ειδικούς επιστήμονες και υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η ημερίδα αποτέλεσε την απαρχή της εταιρικής σχέσης μεταξύ του ΕΚΔΔΑ και των τεσσάρων Δήμων του Λασιθίου που επισφραγίστηκε με την υπογραφή κοινού πρωτοκόλλου συνεργασίας, παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη. Ανάλογες εταιρικές σχέσεις πρόκειται να συναφθούν και με άλλους φορείς της αυτοδιοίκηση, ανήγγειλε από το βήμα της ημερίδας ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης.  Η Ανατολική Κρήτη, σημείωσε, αποτελεί την αφετηρία της αποκέντρωσης των επιμορφωτικών δράσεων και πρωτοβουλιών του ΕΚΔΔΑ προκειμένου να ενισχύσει τις γνώσεις και δεξιότητες των στελεχών της αυτοδιοίκησης, να αξιοποιήσει το τοπικό επιστημονικό δυναμικό και να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους ΟΤΑ. Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε, θα αξιοποιηθούν καινοτόμες πρωτοβουλίες, καλές πρακτικές και τεχνογνωσία σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

2 Imerida Elouda Kleisimo

Η επιτακτική ανάγκη για διαρκή ενημέρωση και επιμόρφωση αιρετών και στελεχών των ΟΤΑ με τη συμβολή του ΕΚΔΔΑ καταγράφηκε στα συμπεράσματα της ημερίδας που συνόψισαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνης Ζερβός, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Γιάννης Στεφανάκης, ο Δήμαρχος Σητείας, κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Μανώλης Φραγκούλης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γενικών Γραμματέων ΟΤΑ, κ. Μιχάλης Χρηστάκης. Επιπλέον, καταγράφηκε η  ανάγκη διαμόρφωσης ενός συνεργατικού δικτύου που θα ενισχύει τις διαδημοτικές συνεργασίες, θα αναδεικνύει και θα μεταφέρει καλές πρακτικές και τεχνογνωσία από Δήμο σε Δήμο, θα καταγράφει κανονισμούς και οδηγίες Φορεών χρηματοδότησης των ΟΤΑ με απώτερο στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του έργου των Δήμων και των υπηρεσιών που παρέχουν προς τους Πολίτες.

Στην  πρώτη φωτογραφία στιγμιότυπο από την ανακοίνωση των συμπερασμάτων της ημερίδας: Διακρίνονται (από αριστερά) οι κ.κ.  Θ. Πατεράκης, Μ. Φραγκούλης,  Μ. Χρηστάκης,  Ι. Χρυοουλάκης, Γ. Στεφανάκης και  Α. Ζερβός.

Στη δεύτερη φωτογραφία στιγμιότυπο από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας και στην τρίτη από την επιμορφωτική ημερίδα.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα