Νέα – Ανακοινώσεις

Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας στο ΕΚΔΔΑ

 

2014 Ekdda Minister Eisodima 2 Παρουσία του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλιση και Πρόνοιας, κ. Γιάννη Βρούτση, του Υφυπουργού, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, της Γενικής Γραμματέας Πρόνοιας, κας Έφης Μπέκου, και των Προέδρων του ΕΚΔΔΑ, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, και της ΗΔΙΚΑ, κ. Χρήστου Χάλαρη, παρουσιάστηκαν στις 12 Νοεμβρίου 2014, όλα τα στάδια υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το Εγ­γυημένο Κοινωνικό Εισόδημα. Η παρουσίαση έγινε κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης τριήμερου επιμορφωτικού προγράμματος που σχεδίασε και υλοποίησε το ΕΚΔΔΑ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τα στελέχη των 13 δήμων της χώρας που μετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του θεσμού. Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, ο οποίος προανήγγειλε ότι αντίστοιχες επιμορφωτικές δράσεις πρόκειται σύντομα να υλοποιηθούν και για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας http://www.energo-eke.gr/, να υποβάλουν από τις 15 Νοεμβρίου 2014 την αίτηση τους. Προκειμένου να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος υποβολής των αιτήσεων αποφασίστηκε ότι δικαίωμα ένταξης από την 1η Νοεμβρίου 2014 στο πρόγραμμα θα έχουν όλοι όσοι υποβάλουν αίτηση το Νοέμβριο, αλλά και το Δεκέμβριο. Από το 2015, το δικαίωμα θα αρχίζει από την 1η του μήνα υποβολής της αίτησης.

 

Διαβάστε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλιση και Πρόνοιας και εδώ τη σχετική υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και εφαρμογής του προγράμματος για το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα.

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά οι κ.κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Βρούτσης, Ιωάννης Χρυσουλάκης και η κα Έφη Μπέκου.

Σχετικά Άρθρα