Νέα – Ανακοινώσεις

Τοποθέτηση Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου στο ΕΚΔΔΑ

 

2014 Analipsi Proedrou 1

Παρουσία της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔιΜΗΔ) κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου ανέλαβε σήμερα επισήμως καθήκοντα Προέδρου στο ΕΚΔΔΑ ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, Ομότιμος Καθηγητής. Η επιλογή του νέου Προέδρου έγινε για πρώτη φορά με αντικειμενικό τρόπο και με δομημένες διαδικασίες με την εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια. Ταυτόχρονα έγινε και η τοποθέτηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΔΔΑ.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η κα Χριστοφιλοπούλου υπογράμμισε: «Το ΕΚΔΔΑ, ένας από τους πιο σημαντικούς δημόσιους φορείς ποιότητας και ουσιαστικού έργου, περνά σε νέα εποχή, αναλαμβάνοντας επιτελικό ρόλο στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του δημοσίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Συνεχίζοντας τις καλές πρακτικές, το ΕΚΔΔΑ καλείται να αναπτύξει περισσότερο την εξωστρέφειά του, με διεθνείς συνεργασίες και να ανοιχτεί στην κοινωνία με διάθεση των δεδομένων και του εκπαιδευτικού υλικού του. Η εφαρμογή των παραπάνω γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, δεδομένου ότι το ΕΚΔΔΑ αποτελεί τον εκτελεστικό βραχίονα του ΥΔιΜΗΔ τόσο για την εκπαίδευση, την αξιολόγηση και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, όσο και για την προώθηση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο και το Δ.Σ. για την ουσιαστική συνεργασία που είχαμε και να ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρο και το Δ.Σ.».

Ο κ. Χρυσουλάκης, ο οποίος έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εθνικών Κέντρων Δημόσιας Διοίκησης, στην ομιλία του τόνισε: «Η εξαίρετη και διαφανής διαδικασία ανάδειξης του Προέδρου του ΕΚΔΔΑ, θα αποτελέσει πιλότο για το μέλλον για ανάλογες διαδικασίες που θα πραγματοποιήσει πλέον το ΕΚΔΔΑ. Το ΕΚΔΔΑ από σήμερα μπαίνει στη νέα σύγχρονη εποχή αντλώντας τις βέλτιστες πρακτικές των πλέον προηγμένων συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, τις οποίες και θα διδάξει στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ΕΚΔΔΑ θα αποτελέσει τον άξονα για την εθνική πολιτική Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ως Εθνικό Κέντρο Διακυβέρνησης. Τέλος η διεθνοποίησή του ξεκινά από αύριο».

Σχετικά Άρθρα