Νέα – Ανακοινώσεις

Συνάντηση εργασίας Λ. Ρακιντζή – Προέδρου ΕΚΔΔΑ

 

Ενίσχυση και διεύρυνση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την καταπολέμηση φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς συμφώνησαν ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης, και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής. Στη συνάντηση που είχαν σήμερα, 24/11/2014, καθορίστηκε το πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλαισίου πρωτοβουλιών και δράσεων.

Το ΕΚΔΔΑ, όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσουλάκης, πρόκειται να υλοποιήσει το 2015 σημαντικό αριθμό προγραμμάτων για την ενίσχυση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της εφαρμογής του πειθαρχικού δικαίου, καθώς και την εξοικείωση των υπαλλήλων με τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου, ενώ έχει εντάξει αντίστοιχα μαθήματα εξειδίκευσης στο πρόγραμμα σπουδών της ΕΣΔΔΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρακιντζής υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς και η συμβολή του ΕΚΔΔΑ σε αυτή την κατεύθυνση είναι καθοριστική.

Σχετικά Άρθρα