Νέα – Ανακοινώσεις

Συνεργασία ΕΚΔΔΑ – Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

 

Συνάντηση εργασίας είχαν στις 19/11/2014 στη Ρόδο ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο Χωρικός  Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με τη συμμετοχή του Περιφερειακού συμβούλου και Προέδρου του ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς» κ. Τσοπανάκη και του εντεταλμένου Περιφερειακού συμβούλου Δια βίου Μάθησης, κ. Α. Ανανία. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επιμόρφωση των αιρετών εκπροσώπων και των υπαλλήλων του Νοτίου Αιγαίου και την πρόθεση του ΕΚΔΔΑ να αποκεντρώσει τις επιμορφωτικές του δράσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι η απαρχή μιας γόνιμης συνεργασίας μεταξύ ΕΚΔΔΑ και φορέων Αυτοδιοίκησης. Η συνεργασία αυτή θα επισφραγιστεί σύντομα με υπογραφή πρωτοκόλλου μεταξύ ΕΚΔΔΑ και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και θα περιλαμβάνει επιμορφωτικές δράσεις σε ζητήματα: αναπτυξιακού χαρακτήρα, περιβαλλοντικά, ψηφιακής διακυβέρνησης, οργάνωση υπηρεσιών αλλά και σε θέματα απλούστευσης διαδικασιών, ψηφιακές προμήθειες, κατάργηση επικυρώσεων εγγράφων κ.τ.λ.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ευχαρίστησε τον κ. Ι. Χρυσουλάκη για αυτήν την πρωτοβουλία του ΕΚΔΔΑ και επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες και οι δομές της Περιφέρειας μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα για την επιτυχία υλοποίησης της συνεργασίας αυτής.