Νέα – Ανακοινώσεις

Απονομή βραβείων σε Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά CTY Greece

 

2014 CTU 2

Με την υποστήριξη του ΕΚΔΔΑ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 29 Οκτωβρίου 2014, η τελετή βράβευσης μαθητών και μαθητριών από τη Νότιο Ελλάδα, οι οποίοι πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις (στη γλώσσα ή και τα μαθηματικά) στο τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά (Center for Talented Youth Greece). Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του την άνοιξη του 2014 σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ και με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης Ομότιμος Καθηγητής και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, η κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, η κα Άννα Μαρία Κοσμόγλου, Διαχειρίστρια Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η κα Ελένια Σαλούτση, μέλος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και ο κ. Αντώνης Αποστόλου Διευθυντής του CTY Greece.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια / CTY Greece παρουσίασε τα νέα του προγράμματα για τη χρονιά 2014 – 2015 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα με την υποστήριξη του ΕΚΔΔΑ. Στόχος του CTY Greece είναι να αναγνωρίσει παιδιά με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές δεξιότητες, αλλά και μαθητές με μεγάλη αγάπη για τη μάθηση και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντά τους. Την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά, περισσότεροι από 1.500 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε εξετάσεις δίνοντας το ειδικό τεστ αξιολόγησης ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά οι: Αθηνά Λινού, Αντώνης Αποστόλου και Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Σχετικά Άρθρα