Νέα – Ανακοινώσεις

Υποδοχή νέων σπουδαστών στην ΕΣΔΔΑ

 

Ενενήντα οκτώ άτομα, τα οποία πέτυχαν στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις του 23ου εισαγωγικού διαγωνισμού, εισέρχονται φέτος στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ). Οι εισαχθέντες και εισαχθείσες, 51 άνδρες και 47 γυναίκες, πρόκειται να παρακολουθήσουν, αρχής γενομένης από τις 11.02.2014, εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών διάρκειας 18 μηνών, εμπλουτισμένο με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και με έμφαση στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Η υποδοχή των νέων σπουδαστών και σπουδαστριών πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2014 σε ειδική εκδήλωση παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν εκτενώς για τις δράσεις και πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τις εκπαιδευτικές – επιστημονικές και διοικητικές μονάδες του ΕΚΔΔΑ, καθώς και για την οργάνωση των σπουδών στη Σχολή, αλλά και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στο σύνδεσμο

Σημειώνεται ότι, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, είχαν υποβάλλει αίτηση 2.497 άτομα, από τα οποία δικαίωμα συμμετοχής είχαν 2.196. Στο πρώτο μάθημα του προκαταρκτικού σταδίου (Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους) παρουσιάστηκαν 1.297 άτομα και στο δεύτερο (Πολιτική Οικονομία και Δημόσια Οικονομική) 1.192, ενώ στο τελικό στάδιο διαγωνίστηκαν οι πρώτοι 201 που είχαν την υψηλότερη βαθμολογία.

Σχετικά Άρθρα