Νέα – Ανακοινώσεις

Υποδοχή 80 σπουδαστών και σπουδαστριών στην ΕΣΔΔΑ

 

 

 2016 Ypodoxi Από σήμερα, 5 Απριλίου 2016, ογδόντα άτομα, τα οποία πέτυχαν και στα δύο στάδια των εξετάσεων του 24ου εισαγωγικού διαγωνισμού, εισέρχονται στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Η υποδοχή των 47 σπουδαστριών και 33 σπουδαστών της ΚΔ’ Εκπαιδευτικής Σειράς «Κοσμάς Ψυχοπαίδης» πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, και της Προέδρου του ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθηγήτριας ΑΠΘ Ιφιγένειας Καμτσίδου.

«Η Πολιτεία προσβλέπει στον ενεργητικό σας ρόλο για τον σχεδιασμό και την αποτελεσματική εφαρμογή των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προς όφελος του Πολίτη» επεσήμανε ο κ. Βερναρδάκης καλωσορίζοντας τα αυριανά επιτελικά στελέχη της διοίκησης. Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε ότι, εντός του 2016, πρόκειται να διεξαχθεί ο επόμενος εισαγωγικός διαγωνισμός της ΕΣΔΔΑ, καθώς, όπως τόνισε, «η δημόσια διοίκηση έχει ανάγκη από φρεσκάδα και νέες ιδέες».

 

 2016 Ypodoxi2

 

Ιφ. Καμτσίδου, Χρ. Βερναρδάκης, Κ. Παπαδημητρίου

«Η αποστολή σας, μετά την επιτυχή αποφοίτησή σας από τη Σχολή, είναι, με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο, να επιφέρετε αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, η οποία αποτελεί τον εγγυητή του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου», τόνισε η κα Ιφιγένεια Καμτσίδου. «Κατά την άσκηση των επιτελικών σας καθηκόντων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «καλείστε να προασπίζετε το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον και να θυμάστε ότι είστε συμπαραστάτες του Πολίτη και όχι μόνο τεχνοκράτες»

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της ΕΣΔΔΑ, Δρ Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, επεσήμανε ότι «η Σχολή είναι εθνική, δεδομένου ότι λειτουργεί προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να καταστήσει τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες κοινωνούς στις αξίες της δημόσιας υπηρεσίας, δηλαδή αυτές της κοινωνικής αποδοτικότητας και της δημοκρατικής υπευθυνότητας».

Τέλος, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες ενημερώθηκαν εκτενώς από τα επιστημονικά και διοικητικά στελέχη της ΕΣΔΔΑ για το πρόγραμμα και την οργάνωση των σπουδών στη Σχολή, καθώς και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

 

 

Σχετικά Άρθρα