Νέα – Ανακοινώσεις, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ

Παρέμβαση του Αντιπροέδρου ΕΚΔΔΑ στην Διαρκή Επιτροπή ΔΔ, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης της ΒτΕ για το Σ.Ν. του νέου συστήματος επιλογής διοικήσεων φορέων του Δημοσίου

ΕΚΔΔΑ

Την Δευτέρα 30/10/23 ο  Αντιπρόεδρος του ΕΚΔΔΑ Β. Έξαρχος, συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Ο κ. Έξαρχος κατά την τοποθέτηση του, ανέφερε ότι ο νόμος κινείται προς την σωστή κατεύθυνση δεδομένου ότι περιλαμβάνει τα σημαντικότερα από τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει η σύγχρονη δημόσια διοίκηση όπως είναι η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα, η αξιολόγηση, η  διαφάνεια, η λογοδοσία και τα κίνητρα επίτευξης στόχων.

Επίσης, υπογράμμισε το γεγονός ότι η  ενεργός συμμετοχή του ΑΣΕΠ στην διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων παρέχει τα απαραίτητα εχέγγυα αδιαβλητότητας.

Αφήστε μια απάντηση