Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

Συμμετοχή του ΕΚΔΔΑ στη συνάντηση των επικεφαλής των Σχολών και Ινστιτούτων Δημόσιας Διοίκησης της ΕΕ (DISPA Meeting) στην Ισπανία

ΕΚΔΔΑ

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) συμμετείχε στην καθιερωμένη εξαμηνιαία συνάντηση Διευθυντών Ινστιτούτων και Σχολών Δημόσιας Διοίκησης της ΕΕ (DISPA), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 & 24 Οκτωβρίου στην Αλκαλά της Ισπανίας, στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον φορέα εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος ΕΚΔΔΑ κος Βασίλειος Έξαρχος και ο Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), κος Αθανάσιος Ράπτης.  Στην ημερησία διάταξη των συζητήσεων βρέθηκε το θέμα της ενίσχυσης των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των εταίρων του Δικτύου Σχολών και η βασισμένη  σε ικανότητες εκπαίδευση. Στην συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπίες από  Σχολές  και Ινστιτούτα Δημόσιας Διοίκησης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και  από προσκεκλημένες χώρες της Λιτανικής Αμερικής , ενώ επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (EIPA), το Κοινό Ερευνητικό Κέντρο (Joint Research Center  – JRC), ενώ της διάσκεψης προέδρευσε η Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης (ESA).

Στο περιθώριο του DISPA Meeting η ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συζητήσει, να ανταλλάξει απόψεις και να διευρύνει τις συνεργασίες με πλήθος σχολών που συμμετείχαν στην διάσκεψη, ενώ τοποθετήθηκε με εισήγηση του Δ/ντή της ΕΣΔΔΑ  Δρ. Αθανάσιου Ράπτη στην οποία παρουσιάστηκε η μεθοδολογία  σχεδιασμού και διεθνούς πιστοποίησης του νέου προγράμματος  σπουδών της ΕΣΔΔΑ.