Νέα – Ανακοινώσεις, Ημερίδες, ΕΣΔΔΑ

Τελετή αποφοίτησης 26ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΕΣΔΔΑ «Αλέξανδρος Σβώλος»

ΕΚΔΔΑ

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) η τελετή αποφοίτησης των 102 σπουδαστών και σπουδαστριών της 26ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) «Αλέξανδρος Σβώλος». Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας καθώς και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα κυρία Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσιος Κυριακόπουλος συνεχάρη τους αποφοίτους και υπογράμμισε την άμεση και αποτελεσματική προσαρμογή του ΕΚΔΔΑ στις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με ψηφιακά μέσα τα οποία, χάρη στη σπουδαία συμβολή του προσωπικού του ΕΚΔΔΑ, διασφάλισαν την απρόσκοπτη και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση της σειράς που αποφοιτά. Σημείωσε επίσης ότι η Σχολή εξόπλισε τους αποφοίτους με όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια ώστε από αύριο να κάνουν πράξη αυτό για το οποίο τους εμπιστεύτηκαν οι Έλληνες πολίτες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στον χαιρετισμό του ανέδειξε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας διοίκησης το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ επεσήμανε τον ρόλο των αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ στην μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Ειδική αναφορά έκανε στη νομοθετική πρωτοβουλία για  την αναβάθμιση  του ΑΣΕΠ και την ενίσχυση της αξιοκρατίας στις διαδικασίες προσλήψεων.  Σημείωσε, τέλος, τις προσδοκίες που συνοδεύουν τους νέους αποφοίτους  για την αλλαγή στη νοοτροπία και στην αντίληψη του δημόσιου τομέα.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πέτσας, ο οποίος επέστρεψε, όπως είπε ο ίδιος, στο ΕΚΔΔΑ χρόνια μετά την αποφοίτησή του από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης μιλώντας προς τους αποφοίτους τόνισε, με προσωπικές αναφορές, τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ιδιότητα του αποφοίτου προσδίδει κύρος και προσφέρει πολλές ευκαιρίες ανέλιξης στην επαγγελματική σταδιοδρομία. Διαβεβαίωσε δε για την εμπιστοσύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού στους αποφοίτους, την οποία έχει αποδείξει εμπράκτως είτε επιλέγοντας κάποιους από αυτούς ως συνεργάτες του, είτε αναθέτοντάς τους θέσεις ευθύνης.

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κυρία Παρασκευή Δραμαλιώτη επέμεινε στην αξία της καλλιέργειας της ηθικής, της αρετής και των δεξιοτήτων μέσα από την παρεχόμενη εκπαίδευση. Είπε χαρακτηριστικά ότι ένας επαγγελματίας της διοίκησης δεν αρκεί να κάνει τα πράγματα σωστά αλλά φροντίζει να κάνει και σωστά πράγματα.

Τέλος, ο Διευθυντής της ΕΣΔΔΑ κ. Βασίλης Γκατζάρας ευχήθηκε στους αποφοίτους το πείσμα, η  προσαρμοστικότητα, η προσήλωση και η επιμονή που επέδειξαν στη Σχολή  να είναι στοιχεία που θα επιδείξουν και σε όλη τους την επαγγελματική ζωή. Παράλληλα, τους καλωσόρισε στη μεγάλη οικογένεια των αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ, την οικογένεια των εξειδικευμένων επιτελικών στελεχών που αποτελούν αιχμή του δόρατος για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η δημόσια διοίκηση.

Αφήστε μια απάντηση