Νέα – Ανακοινώσεις

Ημερίδα για τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο των ΟΤΑ Αττικής

 

Η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάδειξη του νέου αναπτυξιακού και κοινωνικού τους ρόλου, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνει το ΕΚΔΔΑ στην Αθήνα, στις 11/07/2016. Η επιμορφωτική δράση με τίτλο «Οργάνωση Υπηρεσιών και Αναπτυξιακή Πολιτική των ΟΤΑ», απευθύνεται στα αιρετά και επιτελικά στελέχη των Δήμων της Αττικής. Εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΕΚΔΔΑ για συνέργειες και συμπράξεις με τους ΟΤΑ προκειμένου, μέσα από ένα πλέγμα στοχευμένων επιμορφωτικών, συμβουλευτικών και ερευνητικών δράσεων, να είναι σε θέση να αναδιοργανώνουν τις δομές τους, να εξυπηρετούν τις αναπτυξιακές τους ανάγκες και να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ.κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης και Ιωάννης Μπαλάφας αντιστοίχως, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, καθώς και οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Κεντρικοί ομιλητές είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣΔΔΑ, κ. Κωνσταντίνος Πουλάκης, και, η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Ιφιγένεια Καμτσίδου, ενώ εισηγητές, στις τρείς ειδικές συνεδρίες, είναι Δήμαρχοι, Πανεπιστημιακοί και εξειδικευμένα υψηλόβαθμα στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε θέματα Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Ανοικτής Διακυβέρνησης και Χωροταξίας. Τα συμπεράσματα των εργασιών της ημερίδας θα παρουσιάσει η Αντιπρόεδρος του ΕΚΔΔΑ και Διευθύντρια του ΙΝΕΠ, Α. Καθηγήτρια Μαρία Γκασούκα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Κοσμάς Ψυχοπαίδης» του ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211) από τις 09:00 έως τις 16:00. Την επιστημονική ευθύνη της δράσης έχει η Ευγενία Λόκανα, Υπεύθυνη Σπουδών & Έρευνας του ΕΚΔΔΑ (Τηλ.:213 1306 413) και την οργανωτική το στέλεχος του ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ, Ιουλία Καλλιμάνη (Τηλ.: 213 1306 253).

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο της ημερίδας και εδώ το πρόγραμμα εργασιών.

Σχετικά Άρθρα