Νέα – Ανακοινώσεις

Αποτίμηση επιμορφωτικής σύμπραξης ΕΚΔΔΑ – ΚΑΔΔ

 

Με επιτυχία στέφτηκε η επιμορφωτική σύμπραξη του ΕΚΔΔΑ και της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ) για την προετοιμασία της ανάληψης της πρώτης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) από την Κυπριακή Δημοκρατία το β΄εξάμηνο του 2012.

Παρουσία του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Αντώνη Μανιτάκη, της Γενικής Γραμματέως του ΕΚΔΔΑ, κ. Άννας Αναγνωστοπούλου, του Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΚΔΔΑ, κ. Παύλου Πέζαρου και του Επικεφαλής της ΚΑΔΔ κ. Σώτου Σιακίδη, έγινε παρουσίαση και γενική αποτίμηση του έργου, στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας, στις 30 Νοεμβρίου 2012, με τη συμμετοχή του επιστημονικού δυναμικού και των προϊσταμένων των μονάδων του ΕΚΔΔΑ.

Ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η σύμπραξη αυτή αποτελεί εντυπωσιακό δείγμα συνεργασίας των δύο χωρών και σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών που πρέπει να συνεχιστεί, να ενισχυθεί και να αξιοποιηθεί ενόψει και της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας το α΄ εξάμηνο του 2014. Τόνισε, επίσης, ότι το Υπουργείο προσβλέπει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του ΕΚΔΔΑ στο δύσκολο έργο της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης και ότι η συνέργεια που είχε επιτευχθεί παγιώνεται, τόσο σε επίπεδο επιτελικού σχεδιασμού, όσο και σε επίπεδο επιχειρησιακής εφαρμογής. Τέλος, αναφέρθηκε στη συνδρομή του ΕΚΔΔΑ στην επανεκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της διοίκησης, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού και της επέκτασης του θεσμού της κινητικότητας στο δημόσιο σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και επιταγές της Διοικητικής Επιστήμης.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας του ΕΚΔΔΑ, κ. Άννα Αναγνωστοπούλου, προανήγγειλε πρωτοβουλία του ΕΚΔΔΑ με την οργάνωση, εντός του Δεκεμβρίου του 2012, καινοτόμου εργαστηρίου διαβούλευσης για την κινητικότητα στο δημόσιο και την κατάθεση σχετικής έκθεσης πολιτικής. Χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνεργασία ΕΚΔΔΑ – ΚΑΔΔ, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί έναν οδηγό για την προετοιμασία της εκπαίδευσης των στελεχών που θα εμπλακούν στην προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του έργου τόσο σε επίπεδο επιχειρησιακού σχεδιασμού, υλοποίησης, διοίκησης και οργάνωσης, όσο και σε επίπεδο γενικής αποτίμησης των αποτελεσμάτων από τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας, κ.κ. Παύλο Πέζαρο, νυν Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΔΔΑ και Αργύρη Πασά, Αναπληρωτή Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και από τον Υπεύθυνο του Έργου, κ. Μάριο Μιχαηλίδη, Ανώτερο Λειτουργό Επιμόρφωσης της ΚΑΔΔ. Επίσης, έγινε παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος που αναπτύχτηκε για το συντονισμό και την πορεία υλοποίησης του έργου από τον κ. Ηλία Πεχλιβανίδη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΕΚΔΔΑ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανοικτή συζήτηση των συμμετεχόντων ως προς την αξιοποίηση της Κυπριακής Εμπειρίας ενόψει της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας το 2014.

Σύνδεση με ιστότοπο www.ekdd.gr/cyprus