Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

Το ΕΚΔΔΑ στη συνάντηση των επικεφαλής των Σχολών και Ινστιτούτων Δημόσιας Διοίκησης της ΕΕ (DISPA Meeting)

ΕΚΔΔΑ

Την Πέμπτη, 19 και την Παρασκευή, 20 Μαΐου, η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, δρ Παρασκευή Δραμαλιώτη, εκπροσώπησε τον φορέα κατά την εξαμηνιαία συνάντηση του δικτύου των επικεφαλής των Σχολών και Ινστιτούτων Δημόσιας Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DISPA) που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ με οικοδεσπότη την πρώην ΕΝΑ (Ecole Nationale d’Administration)/νυν INSP (Institut National du Service Public).

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Πρόεδρος Δραμαλιώτη απηύθυνε ομιλία με αντικείμενο τη στενή συνεργασία του ΕΚΔΔΑ με την ΕΝΑ, με ειδική αναφορά στις δράσεις για την αναμόρφωση του εισαγωγικού διαγωνισμού στην ΕΣΔΔΑ, για τον σχεδιασμό της επιμόρφωσης με αποδέκτες τους Υπηρεσιακούς Γραμματείς των Υπουργείων και την κατάρτιση του προγράμματος επιμόρφωσης για τα στελέχη του Επιτελικού Κλάδου. Μίλησε ακόμα για τη συνέχιση της συνεργασίας αυτής με τα επόμενα βήματα και εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Υπουργού Εσωτερικών, κου Μ. Βορίδη, για το πρόγραμμα ανταλλαγής δημοσίων υπαλλήλων που κατέχουν θέσεις ευθύνης τόσο από την Ελλάδα και τη Γαλλία, όσο και από όλες τις χώρες της ΕΕ, στο πλαίσιο της συνέχισης του σχετικού πιλοτικού προγράμματος που προτάθηκε από την Πορτογαλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ (EU Leadership Exchange Program). Τέλος, η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Δικτύου Σχολών Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ που θα φιλοξενήσει το ΕΚΔΔΑ τη Δευτέρα, 20 και Τρίτη, 21 Ιουνίου.

Στο περιθώριο του DISPA Meeting, η Πρόεδρος Δραμαλιώτη πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συνάντηση εργασίας με τη νέα Διευθύντρια του INSP, κα Maryvonne Le Brignonnen, με την οποία συμφώνησε τις κατευθύνσεις που πρόκειται να ακολουθήσει η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων στο άμεσο μέλλον. Οι δύο επικεφαλής ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον ερχόμενο μήνα, όταν, στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, η Διευθύντρια του INSP θα υποδεχτεί στο Παρίσι τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της ΚΖ’ Εκπαιδευτικής Σειράς «Δημήτριος Τζανάκης», καθώς και όταν η κα Le Brignonnen επισκεφθεί το ΕΚΔΔΑ λίγες ημέρες αργότερα.

Η Πρόεδρος Δραμαλιώτη πραγματοποίησε επίσης επαφές και συνεργασία με τους επικεφαλής και άλλων ομόλογων φορέων, όπως είναι η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ), η Ιταλική (SNA), η Ρουμανική (INA) και η Πολωνική (KSAP) Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ η πρόταση για την επέκταση του EU Leadership Exchange Program βρήκε ξεχωριστή ανταπόκριση από το Ισπανικό (INAP), το Γαλλικό (INSP), το Βουλγαρικό (ΙΡA) και το Πορτογαλικό (INA) Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης. Τέλος, η κα Δραμαλιώτη πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της πρόσφατα ιδρυθείσας σερβικής Εθνικής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης γύρω από θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας προς τον ομόλογο φορέα της γειτονικής χώρας, η οποία βρίσκεται σε τροχιά ένταξης στην ΕΕ.