Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, κ. Αθανάσιος Κοντογεώργης, προσκεκλημένος σε διάλεξη προς τους σπουδαστές & σπουδάστριες της ΕΣΔΔΑ

ΕΚΔΔΑ

Τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, η ΕΣΔΔΑ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εκπαιδευτικής της δράσης γύρω από τη λειτουργία του επιτελικού κράτους, διοργάνωσε διάλεξη με θέμα «Από το στρατηγικό όραμα στον επιτελικό σχεδιασμό και αντίστροφα  – ο ρόλος και η εμπειρία της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού», με επίσημο προσκεκλημένο τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού, κ. Αθανάσιο Κοντογεώργη. Τη διάλεξη παρακολούθησαν διαδικτυακά οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της 27ης & της 28ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΕΣΔΔΑ.

Ο κ. Κοντογεώργης, στην παρουσίαση του, ανέπτυξε συνοπτικά το όραμα και την αποστολή της ΓΓ Συντονισμού στο πλαίσιο της λειτουργίας της Προεδρίας της Κυβέρνησης, επεσήμανε τα βασικά σημεία της αναγκαιότητας που οδήγησε στη δημιουργία του θεσμικού πλαισίου για το επιτελικό κράτος, καθώς και τη διαδικασία προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου. Επιπλέον, παρουσίασε το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης για το 2022, καθώς και το πλέγμα συνεργασιών της Γενικής Γραμματείας με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς.

Η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, ευχαρίστησε για την παρουσία και συμβολή του τον κ. Κοντογεώργη, και μαζί με τον Δ/ντή της ΕΣΔΔΑ, κ. Αθ. Ράπτη, δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα για εισηγήσεις και νέες ενότητες προς ένταξη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής, ειδικότερα στις θεματικές για το επιτελικό κράτος. Επιπλέον, σύμφωνα με την κα Δραμαλιώτη, η προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί μεγάλη πρόκληση και μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στο έργο της ΔΔ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση που ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας, κ. Κοντογεώργης, με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της ΕΣΔΔΑ απαντώντας στα ερωτήματά τους.