Νέα – Ανακοινώσεις, ΕΚΔΔΑ

Ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ Διονύσης Κυριακόπουλος στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης.

ΕΚΔΔΑ

Ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσης Κυριακόπουλος έδωσε το παρών στις εργασίες του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με φορέα υλοποίησης το think tank Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Κυριακόπουλος συμμετείχε στη θεματική ενότητα «Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» και στην εισήγησή του επικεντρώθηκε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΕΚΔΔΑ στην εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια, ως φορέας προώθησης μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, καθώς και τη συμβολή του στην επίτευξη του κεντρικού κυβερνητικού στόχου για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ αναφέρθηκε αρχικά στην ανάγκη δημιουργίας ενός λειτουργικού και αποδοτικού δημοσίου τομέα, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο, τονίζοντας τη δυνατότητα του ΕΚΔΔΑ να συμβάλει αποφασιστικά σε αυτή την προσπάθεια, μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και της πιστοποιημένης επιμόρφωσης του ανθρωπίνου δυναμικού. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι καθοριστικής σημασίας να έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι όλα τα απαιτούμενα εφόδια για να ανταποκριθούν σε σύγχρονες ανάγκες και σε ένα πιο απαιτητικό περιβάλλον. Να έχουμε ένα ανθρώπινο δυναμικό, που θα έχει τις κατάλληλες δεξιότητες για να προσαρμοστεί άμεσα σε ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις. Και σε αυτό το εγχείρημα έρχεται να συνδράμει με τη δράση του ο δικός μας φορέας».

Στη συνέχεια ο κ. Κυριακόπουλος υπογράμμισε την έμφαση που δίδει το ΕΚΔΔΑ στην αυτοδιοίκηση, αναφερόμενος στο Τμήμα Εξειδίκευσης Αναπτυξιακών Περιφερειακών Πολιτικών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και στην υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, προσανατολισμένων σε υπηρεσιακά στελέχη της αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα εξήγγειλε το σχεδιασμό νέων προγραμμάτων που θα απευθύνονται στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μόνο μέσα από την επιμόρφωση, την εκπαίδευση και την έρευνα μπορεί να αλλάξει το λειτουργικό μοντέλο της Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνοντας ότι «φιλοδοξούμε να αποτελέσει το ΕΚΔΔΑ το όχημα για τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, όπου η ελληνική δημόσια διοίκηση θα αποτελεί πολύτιμο αρωγό στη μάχη για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης».