Νέα – Ανακοινώσεις, ΕΚΔΔΑ

Η Κυβέρνηση στο ΕΚΔΔΑ για τον απολογισμό και προγραμματισμό του Κυβερνητικού Έργου (07 Φεβρουαρίου 2020)

ΕΚΔΔΑ

Ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσιος Α. Κυριακόπουλος υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του φορέα την 7η Φεβρουαρίου 2020 τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και Γενικούς Διευθυντές στην εκδήλωση «Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Γενικούς Διευθυντές της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης – Επιτελικό Κράτος».

Ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσης Κυριακόπουλος κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την ξεχωριστή τιμή που γίνεται στο ίδιο αλλά και τον φορέα να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό του Κυβερνητικού Έργου και επισήμανε τη βούληση της σημερινής κυβέρνησης να δώσει υπόσταση και ουσία σε έννοιες όπως η αξιολόγηση και η λογοδοσία. Ειδικότερα σημείωσε τη σημασία που αποδίδετε στο φορέα μας καθώς και στην αποστολή του ως στρατηγικού εταίρου για την εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα.

Στη συνέχεια ενώπιον των συμμετεχόντων ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που αποδίδεται από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση και δεσμεύτηκε για συνεχή και συνεπή εργασία προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των δημόσιων πολιτικών και των κυβερνητικών επιλογών, δηλαδή το μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης σε ένα σύγχρονο και φιλικό προς τον πολίτη κράτος. Ευχήθηκε δε στον πρωθυπουργό καλή επιτυχία στις εργασίες της συνάντησης και κυρίως καλή επιτυχία στο μεταρρυθμιστικό όραμα δηλώνοντας ότι είναι βέβαιος ότι θα οδηγήσει την πατρίδα μας σε μια νέα εποχή σταθερότητας, αξιοπιστίας και ευημερίας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσιος Κυριακόπουλος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή του Εισαγωγικού Διαγωνισμού της ΕΣΔΔΑ και υπογράμμισε την ετοιμότητα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης για την υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων ώστε να μπορέσουν τα επιτελικά στελέχη να είναι όπως πραγματικά τα έχει οραματιστεί ο πρωθυπουργός. Επίσης δήλωσε ότι για πρώτη φορά έχει ενεργοποιηθεί μια μονάδα, η οποία ήταν στην κυριολεξία εν υπνώσει στο ΕΚΔΔΑ, το ΙΤΕΚ που σε συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται με το ΕΣΠΑ θα προχωρήσει στην ανάληψη ώριμων έργων σε απορροφήσει και χαρακτήρισε το ΕΚΔΔΑ ως την ατμομηχανή της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσιος Κυριακόπουλος ευχαρίστησε τους Διευθυντές και όλο το προσωπικό που συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της τόσο σημαντικής εκδήλωσης.

Παρακολουθήστε παρακάτω τα σχετικά βίντεο.

Για το χαιρετισμό του Προέδρου του ΕΚΔΔΑ κου Διονύσιου Κυριακόπουλου πατήστε εδώ
Για τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού κου Κυριάκου Μητσοτάκη πατήστε εδώ
Για την ομιλία του Υπουργού κου Γεώργιου Γεραπετρίτη πατήστε εδώ
Για την ομιλία του Υπουργού κου Χρήστου-Γεώργιου (Άκη) Σκέρτσου πατήστε εδώ
Για την ομιλία της  Γενικής Διευθύντριας κας Ιουλίας Αρμάγου πατήστε εδώ
Για το κλείσιμο της εκδήλωσης πατήστε εδώ