Νέα – Ανακοινώσεις, ΕΣΔΔΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Β’ στάδιο του 30ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού της ΕΣΔΔΑ

ΕΚΔΔΑ

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου το δεύτερο στάδιο του 30ου εισαγωγικού διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.). Οι εξετάσεις του δεύτερου σταδίου διεξήχθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 29 Φεβρουαρίου 2024 στις εγκαταστάσεις του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) επί της οδού Πειραιώς 211, στον Ταύρο.

Στο δεύτερο στάδιο οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στις εξής θεματικές ενότητες: Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση (γραπτή και προφορική δοκιμασία), Φάκελος Επίκαιρου Θέματος και Αγγλικά. Ο Φάκελος Επίκαιρου Θέματος αποτελεί επιλογή μιας από τις ακόλουθες θεματικές: Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Κοινωνική Πολιτική, Πληροφορική και Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Περιφερειακή Πολιτική και Ανάπτυξη.

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων μερίμνησε για την ασφαλή διεξαγωγή του Εισαγωγικού Διαγωνισμού και την άρτια οργάνωση της διαδικασίας, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στο κύρος και την αξιοπιστία του.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται στα μέσα Μαρτίου.

Μετά το πέρας του δεύτερου σταδίου και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, οι επιτυχόντες/ούσες θα παρακολουθήσουν το 18 μηνών πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, ως απόφοιτοι, θα τοποθετηθούν σε θέσεις στελεχών του Δημοσίου Τομέα.