Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Πρώτη «Θερινή Ακαδημία για τη Δημόσια Διοίκηση του μέλλοντος»

ΕΚΔΔΑ

 Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 ολοκληρώθηκε η πρώτη «Θερινή Ακαδημία για τη Δημόσια Διοίκηση του μέλλοντος»  που διοργάνωσε το ΕΚΔΔΑ σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, το Γαλλικό Ινστιτούτο και L’Établissement Spécialisé de la Francophonie pour l’Administration et le Management (ESFAM). Την Τελετή Λήξης, που πραγματοποιήθηκε στην Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη, τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Εσωτερικών, κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη και ο Ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Philippe Grieu.

Η κα Χαραλαμπογιάννη  στον χαιρετισμό της αρχικά αναφέρθηκε στη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας των υπαλλήλων, να είναι πιο δεκτικοί στις αλλαγές που δρομολογούνται. Είναι σημαντικό, όπως υπογράμμισε, να κινητοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά όλες οι προκλήσεις & να δημιουργηθούν ισχυρές δημόσιες διοικήσεις για τις μελλοντικές γενιές. Αναφέρθηκε ακόμα στην ολιστική προσέγγιση που πρέπει να διαθέτουν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες καθώς επίσης και στην συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού στον σχεδιασμό & την υλοποίηση των πολιτικών, οι οποίες θα πρέπει να συνδέονται με λεπτομερή σχέδια δράσης, με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα. «Είμαι πολύ υπερήφανη για τη δουλειά που έγινε στο ΥΠΕΣ, με σύμμαχο το ΕΚΔΔΑ και την Πρόεδρο Δραμαλιώτη. Διαμορφώσαμε ένα θεσμικό τοπίο σε τέσσερις πυλώνες. Το ανθρώπινο δυναμικό, τις δομές, τη λογοδοσία και διαφάνεια καθώς και την ψηφιοποίηση του Δημοσίου», τόνισε η Υφυπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Grieu μετέφερε τον χαιρετισμό του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Maisonnave, ο οποίος είχε ενεργή και προσωπική ανάμιξη στην υλοποίηση του Προγράμματος της Θερινής Ακαδημίας. Όπως τόνισε ο κος Grieu, η πραγματοποίηση αυτού του φιλόδοξου στόχου φάνταζε δύσκολη αρχικά και τα χρονικά περιθώρια ήταν πιεστικά, ωστόσο ο στόχος μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία όπως προκύπτει και από τις εκδηλώσεις ικανοποίησης των συμμετεχόντων και των εισηγητών. Τέλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχημένη και χρήσιμη για τη δημόσια διοίκηση διοργάνωση ελληνογαλλικής συνεργασίας.

Η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ Παρασκευή Δραμαλιώτη, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης Θερινής Ακαδημίας, τονίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς με τη γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης & τα σημαντικά αποτελέσματα αυτής της πολύχρονης συνεργασίας. Αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του ΕΚΔΔΑ με το ΥΠΕΣ & τη ΓΓΑΔ, η οποία επιτάχυνε την ανταπόκριση του ΕΚΔΔΑ στην υποστήριξη του σχεδιασμού & την υλοποίηση του πυκνού νομοθετικού έργου του Υπουργείου μέσω της στοχευμένης εκπαίδευσης των στελεχών του Δημοσίου Τομέα.

Ακολούθησε σύνοψη των εργασιών του προγράμματος με τη συμμετοχή της ολομέλειας των συμμετεχόντων/ουσών στελεχών και Συντονίστρια την κα Albane Devouge, Εκπαιδεύτρια Δημόσιας Ομιλίας, Σύμβουλος Επικοινωνίας –Σώμα Εθνικής Χωροφυλακής.