Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ, Αρχείο Ανακοινώσεων Εισαγωγικών Διαγωνισμών

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Πρώτο Στάδιο του 30ου εισαγωγικού διαγωνισμού της ΕΣΔΔΑ

ΕΚΔΔΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του 30ου εισαγωγικού διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης το οποίο διενεργήθηκε από 25 έως 27 Νοεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ στου Ζωγράφου. Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει εξέταση σε τρία μαθήματα:

  • Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους
  • Μικροοικονομία –Μακροοικονομία – Δημόσια Οικονομική
  • Γενικές Γνώσεις και Δεξιότητες

Ο διαγωνισμός αφορά στην εισαγωγή 80 σπουδαστών στην ΕΣΔΔΑ. Είχαν υποβληθεί 1831 αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό, εκ των οποίων τελικά συμμετείχαν στις εξετάσεις του πρώτου σταδίου 799 άτομα. Για τις ανάγκες του διαγωνισμού χρησιμοποιήθηκαν περίπου 40 αίθουσες και αμφιθέατρα ενώ για την οργάνωση και υλοποίησή του απασχολήθηκαν 240 άτομα.

Κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων μερίμνησε τόσο για την ασφαλή διεξαγωγή του Εισαγωγικού Διαγωνισμού, όσο και για την άρτια οργάνωση και το αδιάβλητο της διαδικασίας, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στο κύρος και την αξιοπιστία του διαγωνισμού.

Η διόρθωση των γραπτών έχει ήδη ξεκινήσει, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να αναμένεται τον Ιανουάριο. Από το σύνολο των υποψηφίων που θα περάσουν την βαθμολογική βάση του 60% και στα τρία μαθήματα, θα επιλεγούν οι πρώτοι 160 (κατά μέγιστο) οι οποίοι θα συνεχίσουν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, στο οποίο θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα:

  • Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση (Προφορικά και Γραπτά),
  • Φάκελος Επίκαιρου Θέματος σε τέσσερις ενότητες επιλογής τους (Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Κοινωνική Πολιτική, Πληροφορική και Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Ανάπτυξη και Περιφερειακή Πολιτική)
  • Αγγλικά

Οι πρώτοι 80 επιτυχόντες του δεύτερου σταδίου θα εισαχθούν για φοίτηση στην Σχολή, όπου θα παρακολουθήσουν ένα εντατικό υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών 18 μηνών, με την ολοκλήρωση του οποίου τοποθετούνται σε καίριες θέσεις του δημόσιου τομέα.