Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

ΥΠΕΣ/ΕΚΔΔΑ & ΕXPERTISE FRANCE: Παρουσίαση του έργου τεχνικής βοήθειας για την προώθηση της μετασχηματιστικής αλλαγής του ΕΚΔΔΑ

ΕΚΔΔΑ

Παρουσία του Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημήτρη Κιρμικίρογλου πραγματοποιήθηκε στο Μ. Αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ, η παρουσίαση του έργου Τεχνικής Βοήθειας «Προωθώντας την μετασχηματιστική αλλαγή του ΕΚΔΔΑ – Σκοπός, μεθοδολογία υλοποίησης, επόμενα βήματα».

Το έργο που υλοποιείται από την Expertise France & χρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε. (DG Reform), έχει ως στόχους μεταξύ άλλων τον μετασχηματισμό του επιχειρησιακού & λειτουργικού μοντέλου του ΕΚΔΔΑ, με γνώμονα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας & της αποδοτικότητας του σε συνάρτηση με τις διεθνείς τάσεις του New Public Management και την ανάληψη δράσεως για την ενίσχυση της εξωστρέφειας & της διεθνούς αναγνώρισης του ΕΚΔΔΑ.

Ο Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης κ. Κιρμικίρογλου στην παρέμβαση του, χαρακτήρισε το έργο ως  μια κομβική στιγμή για το ΕΚΔΔΑ & τον μετασχηματισμό του και ως μια μεταβατική περίοδο για τον φορέα προκειμένου να αποκτήσει τη διεθνή εξωστρέφεια που του αξίζει και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις που ανακύπτουν για τη Δημόσια Διοίκηση. Ο κ. Κιρμικίρογλου ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο του ΥΠΕΣ στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της λειτουργίας του ΕΚΔΔΑ, για την επίτευξη των στόχων του οποίου η συμβολή των στελεχών του φορέα είναι αναγκαία. Τόνισε δε, ότι τα νέα πρότυπα που θα τεθούν για την τόνωση της Σχολής και του ΕΚΔΔΑ, είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Ο Αντιπρόεδρος ΕΚΔΔΑ, κ. Βασίλειος Έξαρχος, τόνισε αρχικά την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία που δίδεται στο εγχείρημα της μεταφοράς υψηλής τεχνογνωσίας & εμπειρίας από την Expertise France, η οποία  σε συνεργασία με τη DG Reform της Ε.Ε. θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας του ΕΚΔΔΑ να παρέχει υψηλής αξίας, σύγχρονες υπηρεσίες εκπαίδευσης. Εξέφρασε δε, την πλήρη στήριξη της Διοίκησης του φορέα στο έργο αυτό καθώς & τη βούληση για συνεχή συνεργασία με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Κατά το πρώτο μέρος της τεχνικής συνάντησης, συμμετείχαν επίσης με παρέμβαση τους ο Εκπρόσωπος της Γενικής Δ/νσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε. (DG Reform), κ. Νίκος Κλενιάτης & η Συντονίστρια έργων & επικεφαλής του γραφείου Αθηνών της Expertise France, κα Δήμητρα Ιωάννου.

Η αναλυτική παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε από τον κ. Φώτη Μπενέκο, Εμπειρογνώμονα της Expertise France και την παρακολούθησαν στελέχη του ΕΚΔΔΑ, του ΥΠΕΣ και της Expertise France τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.