Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

Η Υπουργός Εσωτερικών, κα Ν. Κεραμέως, στο ΕΚΔΔΑ

ΕΚΔΔΑ

Η Υπουργός Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη, επισκέφθηκαν την Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) προκειμένου να ενημερωθούν από την Πρόεδρο, κα Παρασκευή Δραμαλιώτη, για το μέχρι σήμερα έργο του Κέντρου, για τα προγράμματα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο, καθώς και για τον προγραμματισμό των προς υλοποίηση δράσεων.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η εκπόνηση στοχευμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων, ως μέσο για την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς κάθε πολίτη και την εν γένει αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα.

Επισημάνθηκε μάλιστα ότι, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα εκκινήσει η διαδικασία πιστοποίησης των Συμβούλων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ενός νέου καινοτόμου θεσμού που θα λειτουργήσει ως σημείο επαφής στα Υπουργεία στο πλαίσιο εφαρμογής της στοχοθεσίας και της αξιολόγησης.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι σημαντικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει το ΕΚΔΔΑ με διεθνούς φήμης εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το INSEAD, το Harvard και η γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για την επιμόρφωση στελεχών, ως παράδειγμα καλών πρακτικών για μελλοντική αξιοποίηση στην εκπαίδευση στελεχών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η προστιθέμενη αξία που αποκομίζει η ελληνική Δημόσια Διοίκηση από τέτοιου είδους συνέργειες.

Τέλος, παρουσιάστηκαν επιμορφωτικά προγράμματα που αφορούν στην κατάρτιση 250.000 δημοσίων υπαλλήλων. Η χρηματοδότησή τους πραγματοποιείται μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, με κονδύλια ύψους άνω των 36 εκ. ευρώ.

Η Υπουργός Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Επενδύουμε στη συνεχή βελτίωση και ανέλιξη του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου Τομέα. Επιμορφώσεις, έμφαση στις δεξιότητες, νέες διαδρομές καριέρας: μεταξύ των προτεραιοτήτων μας για την εν γένει αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού. Η  ανέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων συνιστά αλληλένδετο στόχο με την επιδίωξη της καλύτερης, της ποιοτικότερης εξυπηρέτησης του πολίτη. Το ΕΚΔΔΑ επιτελεί καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια.»