Νέα – Ανακοινώσεις, Ημερίδες

Ημερίδα του ΕΚΔΔΑ και του Υπουργείου Οικονομικών για την παρουσίαση της Έκθεσης του ΟΟΣΑ (27/01/2020)

ΕΚΔΔΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το ΕΚΔΔΑ και το Υπουργείο Οικονομικών, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου με τίτλο: «Δημοσιονομική Πολιτική & Προϋπολογισμός 2008-2018. Θεσμικές μεταρρυθμίσεις, έξοδος από την κρίση, νέες προκλήσεις και προοπτικές». Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΔΔΑ, παρουσία του Προέδρου κ. Διονύση Κυριακόπουλου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και εμπειρογνωμόνων από τον ΟΟΣΑ με εξειδίκευση στο πεδίο της κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Αθανάσιος Πετραλιάς, ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κορλίρας. Τον ΟΟΣΑ εκπροσώπησαν ο κ. Marcos Bonturi, Διευθυντής του ΟΟΣΑ για τη Δημόσια Διακυβέρνηση, και η κ. Delphine Moretti, Ανώτερη Αναλύτρια Πολιτικής στο Τμήμα Προϋπολογισμού και Δημόσιας Διοίκησης του ΟΟΣΑ.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσης Κυριακόπουλος κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον στρατηγικό και ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο του φορέα στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα αλλά και στην ικανότητά του να εισαγάγει καινοτομίες ενώ παράλληλα ευχαρίστησε το Υπουργείο Οικονομικών για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει το φορέα. Επιπλέον, επεσήμανε την ευχάριστη συγκυρία να παρουσιάζεται στο ΕΚΔΔΑ η Έκθεση του ΟΟΣΑ για την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά την περίοδο 2008-2018 λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα από την πρόσφατη αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε προσωπικά στον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα τον οποίο συνεχάρη για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για την οικονομική εξυγίανση της χώρας. Κλείνοντας υπογράμμισε ότι το ΕΚΔΔΑ φιλοδοξεί να διευρύνει και να εξελίξει τη συνεργασία του με το υπουργείο Οικονομικών, μέσα από στοχευμένες και εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δράσεις.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το ΕΚΔΔΑ θα συνεχίσει την εξωστρεφή του πορεία, έχοντας ανοικτές τις πόρτες του σε όλα τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και στηρίζοντας τους δημοσίους υπαλλήλους στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν σε διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις.

Αφήστε μια απάντηση