Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

Επίσκεψη της Διευθύντριας του Institut National du Service Public (INSP), κας Maryvonne Le Brignonen στο ΕΚΔΔΑ

ΕΚΔΔΑ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, δρ Παρασκευή Δραμαλιώτη, υποδέχθηκε στο ΕΚΔΔΑ τη Διευθύντρια του γαλλικού Institut National du Service Public (INSP – πρώην ΕΝΑ), στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων για τη διερεύνηση νέων κοινών εκπαιδευτικών δράσεων.

Κατά την επίσκεψή της, η οποία είναι και η πρώτη που πραγματοποιεί σε ομόλογο φορέα του εξωτερικού, η κα Le Brignonen αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό προς τους σπουδαστές της 27ης και 28ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΕΣΔΔΑ και, αφού παρουσίασε τις εξελίξεις που αφορούν στον μετασχηματισμό του φορέα της, συνομίλησε με τα στελέχη της Σχολής και τους σπουδαστές απαντώντας στις ερωτήσεις τους.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με έλληνες ακαδημαϊκούς που συνεργάζονται με το ΕΚΔΔΑ, στην οποία συμμετείχαν η Διευθύντρια Le Brignonen, η Πρόεδρος Δραμαλιώτη, ο συνεργάτης της Διευθύντριας INSP, κ. Frederic Rauser, ο Ακόλουθος Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου, κ. Mohamed Rochdi, οι ακαδημαϊκοί και μέλη του ΔΣ του ΕΚΔΔΑ, Αθηνά Δημοπούλου, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ευστάθιος Καλύβας, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Παν/μίου της Οξφόρδης, Δημήτριος Γεωργακέλλος, καθηγητής Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παν/μίου Πειραιώς και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΔΔΑ, καθώς και ο καθηγητής Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεσμών, Παναγιώτης Γρηγορίου, από το Παν/μιο Πειραιώς, ο οποίος είχε προσκληθεί από τη γαλλική πλευρά.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με ελληνικά και γαλλικά πανεπιστήμια και επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για ενίσχυση των ανταλλαγών προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω το κοινό Σχέδιο Δράσης των ομόλογων φορέων.