Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ΕΣΔΔΑ/ΕΚΔΔΑ στα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες

ΕΚΔΔΑ

Η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, δρ. Π. Δραμαλιώτη, συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών της ΚΖ’ Εκπ. Σειράς «Δημήτριος Τζανάκης» της ΕΣΔΔΑ που πραγματοποιήθηκε στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, συνάντησε τον Πρέσβη Ιωάννη Βράιλα, επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας (MEA) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τους επικεφαλής μονάδων της ΜΕΑ, όπως είναι η οργανική μονάδα Διεύρυνσης και Εξωτερικών Σχέσεων, η Νομική Υπηρεσία και η μονάδα Οικονομικής Πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρέσβης Βράιλας αναφέρθηκε στην αποστολή της ΜΕΑ και μίλησε για τις προκλήσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί την τελευταία διετία, όπως η πανδημία, η διττή οικονομική ύφεση, η μετά Brexit εποχή, η ουκρανική κρίση και οι σχέσεις με την Τουρκία. Τέλος, μιλώντας για τη μελλοντική σταδιοδρομία των σπουδαστών, αναφέρθηκε στις δεξιότητες που απαιτούνται για να φέρουν εις πέρας την αποστολή της Αντιπροσωπείας.

Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή ελλήνων εθνικών εμπειρογνωμόνων που μετέφεραν στους σπουδαστές τη δική τους εμπειρία και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές εργασίας σε διάφορες θέσεις οργάνων και υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι σπουδαστές της ΕΣΔΔΑ είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Ο κ. Σχοινάς, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε κεντρικό, αλλά και περιφερειακό επίπεδο και εξήρε τον ρόλο της ΕΣΔΔΑ και των σπουδαστών στον εμπλουτισμό της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις του Δημόσιου Τομέα. Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ απάντησε στις ερωτήσεις των σπουδαστών της ΕΣΔΔΑ.

Η Πρόεδρος Δραμαλιώτη, στο περιθώριο της επίσκεψης, πραγματοποίησε  συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή και πρώην Πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στον οποίο παρουσίασε την αποστολή και το έργο του ΕΚΔΔΑ και της ΕΣΔΔΑ με έμφαση στον αναθεωρημένο εισαγωγικό διαγωνισμό και περιέγραψε την προετοιμασία του φορέα για την απαιτητική διαδικασία επιμόρφωσης που θα παρακολουθήσουν τα νέα στελέχη του Επιτελικού Κλάδου ξεκινώντας από το προσεχές φθινόπωρο.