Νέα – Ανακοινώσεις, ΕΣΔΔΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών/τριών και συνοδών καθηγητών της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Kehl της Γερμανίας στο ΕΚΔΔΑ

ΕΚΔΔΑ

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), με πρωτοβουλία του Αντιπρόεδρου του ΕΚΔΔΑ, κ. Β. Έξαρχου και του Διευθυντή της, κ. Α. Ράπτη, είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθεί την Τρίτη, 16.04.2024 αντιπροσωπεία φοιτητών/τριών και των συνοδών καθηγητών, Prof. Dr. Jürgen Fleckenstein και  Prof. Dr. Jürgen Kientz της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της γερμανικής πόλης του Kehl περιοχής της νότιας Γερμανίας στο Κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, συνοδευόμενοι από τις εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης – Γραφείο Αθηνών, κ. Ματζαφλάρη και κ. Νικοδημοπούλου. Ο σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η σύντομη παρουσίαση των δομών και των βασικών φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορείς καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις/μεταρρυθμίσεις.

Οι φοιτητές/τριες παρακολούθησαν ενημερωτική παρουσίαση σχετικά με τη δομή, τη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), τη δομή και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών και την άσκηση πολιτικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και συζήτηση επί των ερωτήσεων των φοιτητών/τριών και των συνοδών καθηγητών.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και ειδική παρουσίαση των υπηρεσιών Βιβλιοθήκης του ΕΚΔΔΑ.

Ευχόμαστε επόμενη συνάντηση και συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της γερμανικής πόλης του Kehl περιοχής της νότιας Γερμανίας στο Κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.