Νέα – Ανακοινώσεις, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ

Διαδικτυακή εισήγηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους σπουδαστές της ΕΣΔΔΑ – Δέσμευσή του για απονομή των τίτλων αποφοίτησης στους σπουδαστές από τον ίδιο.

ΕΚΔΔΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εισήγηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, μέσω τηλεδιάσκεψης, στους σπουδαστές της ΕΣΔΔΑ. Με την εισήγηση εγκαινιάστηκε η νέα πρωτοβουλία του ΕΚΔΔΑ με τίτλο «Διαλέξεις Προσωπικοτήτων», που έχει ως στόχο την περεταίρω αναβάθμιση του εκπαιδευτικού του προγράμματος.

Την τηλεδιάσκεψη άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσης Κυριακόπουλος, καλωσορίζοντας τον Έλληνα Επίτροπο. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον κ. Σχοινά για την άμεση ανταπόκρισή του στην πρόσκληση του ΕΚΔΔΑ, καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο για την αμέριστη συμπαράστασή του στην προσπάθεια που καταβάλλει ο φορέας.

Στη συνέχεια ο κ. Κυριακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην ταχύτατη προσαρμογή του ΕΚΔΔΑ στις νέες συνθήκες και στην άμεση ανάπτυξη δράσεων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Παράλληλα υπογράμμισε ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον φορέα η συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις διαλέξεις προσωπικοτήτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα δημόσιου λειτουργού για τα αυριανά επιτελικά στελέχη του ελληνικού δημοσίου».

Την τηλεδιάσκεψη χαιρέτισε επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αφού συνεχάρη το ΕΚΔΔΑ για την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, σημείωσε ότι η χώρα μας αποτέλεσε παράδειγμα για όλη την Ευρώπη χάρη στον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία και επεσήμανε ότι όλοι περιμένουμε από την Ευρώπη ένα συνεκτικό σχέδιο αλληλεγγύης.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκινώντας την εισήγησή του, ενθάρρυνε το ΕΚΔΔΑ να συνεχίσει να ακολουθεί το δρόμο της αριστείας και της αξιοκρατίας. Στη συνέχεια τόνισε πως παρότι η κρίση βρήκε την Ευρώπη αρχικά απροετοίμαστη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακολούθως έλαβε αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την από κοινού αντιμετώπιση της πανδημίας, συνιστώντας τη «συγκολλητική ουσία» μεταξύ των κρατών μελών. Επιπλέον, όπως υπογράμμισε, διαμορφώνεται ένας ευρωπαϊκός χάρτης εξόδου από την κρίση και αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αξιοποιήσει η Ευρώπη, με το βλέμμα στραμμένο στην πραγματική οικονομία.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

  • Στην αγορά τίτλων ύψους 750 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
  • Στη διάθεση 100 δις ευρώ για τη διασφάλιση της απασχόλησης.
  • Στην προοπτική δημιουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης, με κεφάλαια 1,5, με 2 τρις ευρώ.

Τέλος, αφού απάντησε σε ερωτήσεις σπουδαστών της ΕΣΔΔΑ και στελεχών του ΕΚΔΔΑ, ο κ. Σχοινάς αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση του Προέδρου κ. Κυριακόπουλου και δεσμεύθηκε ότι θα απονείμει ο ίδιος τα πτυχία αποφοίτησης των σπουδαστών της ΕΣΔΔΑ.