Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ

Διάλεξη στην ΕΣΔΔΑ του Καθηγητή Δημόσιας Πολιτικής του L.S.E Alexander Evans για τη Μεταρρύθμιση της Διακυβέρνησης

ΕΚΔΔΑ

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) πραγματοποίησε, την  Παρασκευή, 20.10.23  Διάλεξη με τίτλο: «Reforming Government» και επίσημο ομιλητή τον Καθηγητή Δημόσιας Πολιτικής του London School of Economics (LSE), κ. Alexander Evans.  Ο Καθηγητής Evans είναι Βρετανός διπλωμάτης, έχει εργαστεί μεταξύ άλλων ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, ως Διευθυντής Στρατηγικής στο Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου και Διευθυντής Κυβερνοχώρου της Βρετανίας και ως επικεφαλής των διεθνών διαπραγματεύσεων για την τεχνολογία στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά,  σπουδάστριες και  σπουδαστές της 28ης & 29ης εκπαιδευτικής σειράς στο Αμφιθέατρο «Κοσμάς Ψυχοπαίδης» στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος τους.

Αντικείμενο της διάλεξης αποτέλεσαν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και διακυβέρνησης με έμφαση στον ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης. Θέτοντας ερωτήματα, όπως για παράδειγμα «ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος του δημόσιου τομέα» ή «ποια είναι η βέλτιστη πορεία σταδιοδρομίας για έναν δημόσιο υπάλληλο», ο Καθηγητής Evans ανέδειξε πολλαπλές πτυχές που άπτονται του ζητήματος των μεταρρυθμίσεων και της συμβολής σε αυτές των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ κ. Βασίλειος Έξαρχος και ο Διευθυντής της ΕΣΔΔΑ, κ. Αθανάσιος Ράπτης, οι οποίοι αμφότεροι ευχαρίστησαν τον Καθηγητή Evans για την παρουσία του και υπογράμμισαν τη σημασία υλοποίησης κοινών δράσεων με επιστήμονες & στελέχη της διοίκησης άλλων κρατών για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τις σπουδάστριες & τους σπουδαστές. Την ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης είχε ο Υπεύθυνος Σπουδών & Έρευνας κ. Οδυσσέας Κοψιδάς.