Νέα – Ανακοινώσεις, ΕΚΔΔΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΚΔΔΑ και Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΕΚΔΔΑ

Υπεγράφη σήμερα από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ. Διονύση Κυριακόπουλο Πρωτόκολλο Συνεργασίας, στόχος του οποίου είναι η συγκρότηση ενός πλαισίου συμβουλευτικής υποστήριξης και στρατηγικής ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνογνωσία που διαθέτει το ΕΚΔΔΑ μέσα από την εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνολογίες και βελτίωση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας αλλά και την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύναψη του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, τονίζοντας τη διαχρονική προσφορά του ΕΚΔΔΑ στη βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων. Υπογράμμισε δε ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θα αναβαθμιστεί καίρια το έμψυχο δυναμικό του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος εξήρε τον σημαντικό ρόλο του ΕΚΔΔΑ στην εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης και ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύση Κυριακόπουλο για την πρωτοβουλία της Προγραμματικής Συμφωνίας με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αναφερόμενος στα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του Πρωτόκολλου Συνεργασίας, τόνισε ότι το προσωπικό του Υπουργείου Ανάπτυξης θα έχει την ευκαιρία να καταρτιστεί σε μια σειρά από ζητήματα αιχμής όπως οι δημόσιες συμβάσεις, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η χρηστή διαχείριση. Τέλος στάθηκε στην ανάγκη να αναληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλα τα Υπουργεία.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσης Κυριακόπουλος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κ. Θεοδωρικάκο για την άψογη συνεργασία τους όσο και τον κ. Γεωργιάδη για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας. Εστιάζοντας στο ρόλο και την αποστολή του φορέα δήλωσε ότι «το ΕΚΔΔΑ είναι εδώ για να συνδράμει στην αλλαγή του δημοσίου, όπως την οραματίζεται ο Πρωθυπουργός, και στον ψηφιακό του μετασχηματισμό».