Νέα – Ανακοινώσεις

Η Εθνική Σχολή Δημόσιων Πολιτικών του Πακιστάν στο ΕΚΔΔΑ

DWRA PROS PROEDRO 2 DWRA PROS PROEDRO 1 FAMILY PHOTO SHMAIAKIA FAKELLOI

Τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, έπειτα από αίτημα της πακιστανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, 12μελής αποστολή υψηλόβαθμων στελεχών της πακιστανικής δημόσιας διοίκησης με επικεφαλής τον Πρύτανη της Εθνικής Σχολής Δημόσιων Πολιτικών, κ. Azmat Ali RANJHA, και συνοδευόμενη από τον Πρόξενο της Πρεσβείας του Πακιστάν στην Ελλάδα, κ. Υawar ABBAS, επισκέφθηκε το ΕΚΔΔΑ και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του φορέα, τις επιμορφωτικές του δράσεις και προτεραιότητες, καθώς και τις προκλήσεις και τις νέες τάσεις στο πεδίο της επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας.

Τους επισκέπτες χαιρέτισε η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. Ιφιγένεια ΚΑΜΤΣΙΔΟΥ, η οποία, αφού αναφέρθηκε στη συμβολή της ελληνικής δημόσιας διοίκησης στη γένεση του ελληνικού κράτους, εξήγησε τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί αυτό σήμερα, καθώς και τα διακυβεύματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική δημόσια διοίκηση έπειτα από αρκετά χρόνια κρίσης και υπογράμμισε την ανάγκη της συνεργασίας όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και μεταξύ των δημοσίων διοικήσεων των δύο χωρών.

Η ξένη αποστολή αποτελούνταν από στελέχη που πραγματοποιούσαν υποχρεωτική φάση εξειδικευμένης επιμόρφωσης προτού αναλάβουν την ηγεσία κομβικών φορέων της πακιστανικής δημόσιας διοίκησης, όπως είναι, ενδεικτικά, οι σιδηρόδρομοι της χώρας, η αστυνομία, η υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου όλων των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας, τα πακιστανικά ταχυδρομεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ειδικότερα, σε κατ’ιδίαν συζήτηση μεταξύ του Πρύτανη RANJHA και του Προξένου ΑΒΒΑS με την Πρόεδρο ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. ΑΠΘ Ιφιγένεια ΚΑΜΤΣΙΔΟΥ, διατυπώθηκε η πρόταση το ΕΚΔΔΑ και η Εθνική Σχολή Δημόσιων Πολιτικών του Πακιστάν να επεξεργαστούν και να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας.

 

d

Αφήστε μια απάντηση