Νέα – Ανακοινώσεις

Ημερίδα ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ για το “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι” στην Αθήνα (14 Δεκεμβρίου)

YPOYRGOS XARITSHS  XRYSOVELWNI  GG POULAKIS  SXINAS  PATOULIS  PROEDROS EKDDA  IWAKEIMIDHS FRONT ROW  DHMARXOS MOSXATOU TAVROU

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), προκειμένου να διευρυνθούν οι επιμορφωτικές, συμβουλευτικές και υποστηρικτικές δράσεις για τους αιρετούς, τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργάνωσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) σειρά επιμορφωτικών δράσεων-ημερίδων με τίτλο:

«Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι-

Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Η τελευταία από τις παραπάνω ημερίδες πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (αμφιθέατρο «Κοσμάς Ψυχοπαίδης»).

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και υποστήριξη των αιρετών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού καθώς και των υψηλόβαθμων στελεχών των υπηρεσιών τους για το Πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι»- Νόμος 4555/2018 για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Εμβάθυνση της Δημοκρατίας-Ενίσχυση της Συμμετοχής-Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, Θεόδωρος ΣΧΙΝΑΣ, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Νίκαιας και Αγ. Ιω. Ρέντη, Γιώργος ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ και ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας ΕΥΘΥΜΙΟΥ. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. ΑΠΘ Ιφιγένεια ΚΑΜΤΣΙΔΟΥ.

Η ημερίδα απευθύνθηκε σε α. αιρετά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού (Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων Δήμων και Περιφερειών) και β. υψηλόβαθμα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ Βαθμού (Γενικοί Γραμματείς Δήμων, Εκτελεστικοί Γραμματείς Περιφερειών, Γενικοί Διευθυντές).

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα μπορείτε να απευθυνθείτε στην Oργανωτικά Υπεύθυνη του ΙΝΕΠ κα Δέσποινα Βάλβη (τηλ. 2131306302, dvalvi@ekdd.gr) και στις κυρίες Ευγενία Λόκανα (τηλ. 2131306413 email: lokanae@ekdd.gr) και Ζαχαρένια Ρωμαίου (τηλ. 2131306317, zromaiou@ekdd.gr), Υπεύθυνες Σπουδών και Έρευνας ΙΝΕΠ.

Βρείτε εδώ την εγκύκλιο.

Βρείτε εδώ τις εισηγήσεις.

Η δράση συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

d

Αφήστε μια απάντηση