Νέα – Ανακοινώσεις

Ενίσχυση συνεργασιών σε Μακεδονία και Θράκη

 

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση και τη διεύρυνση των επιμορφωτικών δράσεων στη Μακεδονία και τη Θράκη με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με φορείς της αποκεντρωμένης διοίκησης και της αυτοδιοίκησης ανέλαβε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Για το σκοπό αυτό, η Γενική Γραμματέας του ΕΚΔΔΑ, κα Άννα Αναγνωστοπούλου και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Παύλος Δ. Πέζαρος, είχαν την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013, στη Θεσσαλονίκη, διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο της πόλης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, και το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θανάση Καρούντζο.

Στις συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχαν τόσο η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ, Δρ Φανή Κομσέλη, όσο και ο Προϊστάμενος του Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΠΙΝΕΠ) Θεσσαλονίκης του ΕΚΔΔΑ, κ. Μερκούριος Μαργαριτόπουλος, αποτυπώθηκε η βούληση για κοινές πρωτοβουλίες σε θέματα επιμόρφωσης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και για καινοτόμες δράσεις σε τομείς αιχμής που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη, το περιβάλλον και την οικονομία. Ενδεικτικά και σε πρώτη φάση συμφωνήθηκε:

  • με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η εκπαίδευση των υπαλλήλων σύμφωνα με τα περιγράμματα των θέσεων που προβλέπει η νέα οργανωτική δομή του Δήμου, καθώς και η οργάνωση ενός καινοτόμου εργαστηρίου για την αντιμετώπιση ζητημάτων αιχμής της πόλης
  • με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, η υλοποίηση εξειδικευμένου επιμορφωτικού προγράμματος με τη συμμετοχή των υπαλλήλων που πρόκειται να στελεχώσουν τα γραφεία υποδοχής επενδυτών στις επτά περιφερειακές ενότητες
  • με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών των στελεχών στις υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης.
Σχετικά Άρθρα