Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ

Χαιρετισμός της Προέδρου του ΕΚΔΔΑ στο 15ο Πανελλήνιο Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος

ΕΚΔΔΑ

Η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, απηύθυνε χαιρετισμό στο 15ο  Πανελλήνιο Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) που διοργανώθηκε με υβριδικό τρόπο στα Χανιά,  την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022.

Στον χαιρετισμό της, η κα Δραμαλιώτη αναφέρθηκε στη στενή και συνεχή συνεργασία του ΕΚΔΔΑ με το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στον χώρο της υγείας στο πλαίσιο της παροχής εκπαίδευσης και κατάρτισης, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης έχει συμβάλει σημαντικά σε αυτή την κατεύθυνση, όπως τόνισε η κα Δραμαλιώτη, με την επιμόρφωση 10.000 στελεχών από τον χώρο της δημόσιας υγείας την τελευταία δεκαετία, αλλά και κατά την περίοδο της πανδημίας, με την εξ αποστάσεως συνέχιση του συνόλου του επιμορφωτικού του έργου.

Επιπλέον, η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ αναφέρθηκε στους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) που στελεχώνουν οργανισμούς παροχής υγείας και κοινωνικής φροντίδας, καθώς και στις νέες δράσεις του  Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) σε συνεργασία με την ΕΝΕ. Οι νέες αυτές επιμορφωτικές δράσεις θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιούνιο και θα αφορούν στη διαχείριση θεμάτων ΑΜΕΑ και θεμάτων που σχετίζονται με την πανδημία από το νοσηλευτικό προσωπικό και τους επαγγελματίες υγείας.