Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

Το ΕΚΔΔΑ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με νέες εκπαιδευτικές δράσεις

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα σχετικά με τον συντονισμό, τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων ενεργειών για την ανάπτυξη δράσεων και συνεργειών στον τομέα της επιμόρφωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών, οι οποίες απορρέουν από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του ΕΚΔΔΑ που υπογράφτηκε στις 11 Μαΐου 2021.

Επιπρόσθετα, στη συνάντηση αποφασίστηκε η ενεργοποίηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, των έξι νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων, με τη χρήση σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αποκλειστικά για τα στελέχη, το πολιτικό προσωπικό και τους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), κατόπιν συνεργασίας του ΕΚΔΔΑ με τη Σχολή, που αφορούν στη διδασκαλία ξένων γλωσσών και εξειδικευμένων αντικειμένων στρατιωτικής φύσης:

Ο κ. Χαρδαλιάς και η Δρ. Δραμαλιώτη αποφάσισαν τον προγραμματισμό νέας σειράς συναντήσεων, για την άμεση ανάληψη ολιστικών δράσεων για νέα στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού όλων των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ) και των φορέων του ΥΠΕΘΑ, καθώς και των λοιπών Στρατιωτικών Σχολών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενήσαμε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Δρα Παρασκευή Δραμαλιώτη, τους συνεργάτες της, καθώς και τους εκλεκτούς εκπροσώπους του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ και της ΣΣΕ.

Η συνάντησή μας, σε συνέχεια του υπογραφέντος Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, αποτελεί την υλοποίηση και τη διεύρυνσή του, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας του ΕΚΔΔΑ, μέσω της ενεργοποίησης νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων και την ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων σε εξειδικευμένα αντικείμενα που καλύπτουν ειδικότερες εκπαιδευτικές ανάγκες των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του ΕΚΔΔΑ και του ΥΠΕΘΑ, έκανε ιδιαίτερη μνεία τόσο στην εντατική υλοποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με την ενεργοποίηση δύο σημαντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη Σχολή Ευελπίδων από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, όσο και στην επέκταση της συνεργασίας αυτής με τη δρομολόγηση τεσσάρων ακόμα προγραμμάτων για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

«Η ένδοξη ιστορία των Στρατιωτικών Σχολών και η διαχρονικά επιτυχημένη πορεία του ΕΚΔΔΑ συναντώνται σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό σταυροδρόμι που θα φέρει ακόμα πιο γόνιμα αποτελέσματα στην ήδη εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης», δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος Δραμαλιώτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Β΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος, ο Διοικητής της ΣΣΕ, Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, οι Διευθυντές Β2 του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχος Ιωάννης Καστρίτσιος και της Διεύθυνσης Δόγματος και Εκπαίδευσης του ΓΕΣ, Ταξίαρχος Πέτρος Δασκαλάκης, ο Κοσμήτορας της ΣΣΕ, Δρ. Γεώργιος Καϊμακάμης. Από πλευράς ΕΚΔΔΑ παρούσες ήταν η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, κα Αγγελική Μπουρμπούλη και η συνεργάτης της Πρόεδρου ΕΚΔΔΑ, κα Δήμητρα Σακαρέλη.