Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ

Το ΕΚΔΔΑ στην παρουσίαση της Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Συμμετοχή της ΕΣΔΔΑ στο Hackathon Απλούστευσης Διοικητικών Διαδικασιών

ΕΚΔΔΑ

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διοργανώθηκε Hackathon με θέμα «Απλούστευση Διοικητικών Διαδικασιών», κατά το οποίο οκτώ ετερόκλητες ομάδες αντιμετώπισαν την πρόκληση να απλουστεύσουν μια διοικητική διαδικασία.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) συμμετείχε με τους σπουδαστές του Τμήματος Ψηφιακής Πολιτικής, τους οποίους συνόδευσαν η Αναπλ. Διευθύντρια ΕΣΔΔΑ, κα Δ. Λεβαντή, και η Υπεύθυνη Σπουδών & Έρευνας ΕΣΔΔΑ, κα Αν. Παπαστυλιανού. Μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, οι σπουδαστές της ΕΣΔΔΑ αξιολόγησαν 4 υπό εξέταση διοικητικές διαδικασίες, προσδιόρισαν τις ανάγκες και τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτές και τελικά πρότειναν τον τρόπο με τον οποίο θα τις ανασχεδίαζαν, καθιστώντας τη διεκπεραίωσή τους ευκολότερη και γρηγορότερη για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, αλλά και τους δημόσιους υπαλλήλους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των Υπουργών Επικρατείας, κου Γ. Γεραπετρίτη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κου Άδ. Γεωργιάδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κου Κ. Πιερρακάκη, του Υφυπουργού του Υπ. Εργασίας & Κοινωνικής Προστασίας, κου Π. Τσακλόγου, του επικεφαλής της Γεν. Δ/νσης Μεταρρυθμίσεων της Ευρ. Επιτροπής, κου D. Dotto. Ο ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Λ. Χριστόπουλος, παρουσίασε το Εθνικό Πλαίσιο Απλούστευσης Διοικητικών Διαδικασιών, ενώ στην εκδήλωση το ΕΚΔΔΑ εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του φορέα, δρα Π. Δραμαλιώτη.