Νέα – Ανακοινώσεις, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΚΔΔΑ

Το ΕΚΔΔΑ στην παγκόσμια έρευνα του Chandler Academy of Governance για την εκπαίδευση στον Δημόσιο Τομέα

ΕΚΔΔΑ

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) συμπεριλήφθηκε στις «Ιστορίες συνέντευξης» (interview stories) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έρευνας του Chandler Academy of Governance (CAG) για την Εκπαίδευση στον Δημόσιο Τομέα.

Συγκεκριμένα, η Προέδρος του ΕΚΔΔΑ, Δρ. Εύη Δραμαλιώτη, παρουσίασε το νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης Επιτελικών Στελεχών στη δημόσια διοίκηση, μέσω του οποίου, τα εν λόγω Στελέχη θα λάβουν την κατάλληλα σχεδιασμένη κατάρτιση ώστε να διαχειριστούν αποτελεσματικά πολύπλοκα προβλήματα και να υποστηρίξουν αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας σε τεχνοκρατικό επίπεδο.

Στην εν λόγω έρευνα, προσκλήθηκαν επιλεγμένοι επικεφαλής φορέων επιμόρφωσης δημοσίων διοικήσεων  διεθνούς ακτινοβολίας για να μοιραστούν τις πρωτοβουλίες τους τους σχετικά με τα προγράμματα σπουδών, την παιδαγωγική και τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται για την κατάρτιση των στελεχών του δημόσιου τομέα.

Ανάμεσα στα ζητήματα που αναδεικνύει η εν λόγω έρευνα είναι οι πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω φορείς καθώς και η ανάγκη να εφοδιάσουν τους δημόσιους υπαλλήλους με τις απαιτούμενες δεξιότητες προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Τα ευρήματα της έρευνας στοχεύουν να διευκολύνουν τη μάθηση μεταξύ ομότιμων οργανισμών και να υποστηρίξουν την καινοτομία στην κατάρτιση των στελεχών του δημόσιου τομέα.

Το CAG έχει έδρα τη Σιγκαπούρη και ανάμεσα στις δραστηριότητές του είναι η παροχή τεχνογνωσίας και η προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε αντικείμενα όπως η καινοτομία και η ηγεσία στη δημόσια διοίκηση, καθώς και η διεξαγωγή μελετών και ερευνών σε αυτόν τον τομέα.

Συνέντευξη Προέδρου ΕΚΔΔΑ στο CAG

Μπορείτε να διαβάσετε ή να κατεβάσετε την πλήρη έκθεση εδώ: www.chandleracademy.org/survey-report