Νέα – Ανακοινώσεις

Το γαλλικό Ινστιτούτο Μελετών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΙΝΕΤ) στο ΕΚΔΔΑ

ALL TOGETHER 2 DWRO

  PROEDROS CATHALA  GOUDELAS 2  GG KAIDATZIS  DWRO 2

Τη Δευτέρα, 20 και την Πέμπτη, 23 Μαΐου, στο πλαίσιο επίσκεψης με σκοπό τη μελέτη και τη συγκριτική προσέγγιση των συστημάτων λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και τη Γαλλία, το ΕΚΔΔΑ υποδέχτηκε 46 γάλλους και γαλλίδες σπουδαστές και σπουδάστριες από το Ινστιτούτο Μελετών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΙNET) του Εθνικού Κέντρου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (CNFPT) της χώρας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με την ομιλία της Παρέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και Καθηγήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου, Σταυρούλας ΚΤΙΣΤΑΚΗ, η οποία παρουσίασε το ελληνικό διοικητικό σύστημα από τη γέννησή του ως τις μέρες μας και απάντησε στις ερωτήσεις των γάλλων σπουδαστών. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. ΑΠΘ Ιφιγένεια ΚΑΜΤΣΙΔΟΥ, παρουσίασε το ΕΚΔΔΑ και τις δράσεις του με έμφαση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) ώστε να καταδειχθούν και να συζητηθούν οι ομοιότητες και οι διαφορές με τον γαλλικό φορέα. Τη συνεδρία αυτή συντόνισε η Διευθύντρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), Αν. Καθ. ΑΠΘ Τιτίκα ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑ.

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Ακρίτας ΚΑΪΔΑΤΖΗΣ, άνοιξε τις εργασίες της επίσκεψης μελέτης αναπτύσσοντας εισήγηση γύρω από τη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και στη συνέχεια εκτενή συζήτηση με τους σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΝΕΤ. Εν όψει της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από την πόλη των Παρισίων το καλοκαίρι του 2024, οι σπουδαστές του ΙΝΕΤ είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη που υποστήριξε το ΕΚΔΔΑ με τον επικεφαλής του οργανισμού «Παρίσι 2024».

Στο περιθώριο της επίσκεψης αυτής, την Τρίτη, 21 Μαΐου, η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ δέχθηκε στο γραφείο της τον επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του CNFPT, BenoitCATHALA, με τον οποίο συζήτησε πτυχές της συνεργασίας του φορέα με το ΕΚΔΔΑ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της υπογραφής διμερούς Μνημονίου Συνεννόησης. Στη συνέχεια, ο κ. CATHALA επισκέφθηκε τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Έρευνας, Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών (ΙΤΕΚ) του ΕΚΔΔΑ, κ. Γιώργο ΓΚΟΥΝΤΕΛΑ, και μαζί με την Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΙΤΕΚ, κα Βάσω ΜΑΚΡΗ, διερεύνησε τη δυνατότητα να υπάρξουν ανταλλαγές στοιχείων και μελετών γύρω από την ανάπτυξη καλών πρακτικών στο πεδίο της εξυπηρέτησης των πολιτών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, καθώς και τη δυνατότητα για διενέργεια κοινών μελετών με τελικούς αποδέκτες τους δημοσίους υπαλλήλους των δύο χωρών.

d

Αφήστε μια απάντηση