Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

Τελετή αποφοίτησης της ΚΖ’ Εκπαιδευτικής Σειράς «Δημήτριος Τζανάκης» της ΕΣΔΔΑ

ΕΚΔΔΑ

Την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών και σπουδαστριών της ΚΖ’ Εκπαιδευτικής Σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) «Δημήτριος Τζανάκης». Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μαυρουδής Βορίδης, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, καθώς και ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, και ο Κοσμήτορας της ΣΣΕ, καθ. Γεώργιος Καϊμακάμης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Βορίδης, εξήρε την αφοσίωση, το πάθος και τον ενθουσιασμό που διακρίνει τα νέα αυτά ανώτερα και ανώτατα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και επισήμανε την υποχρέωσή τους να εργαστούν σκληρά προκειμένου να αντιπαρέλθουν αντιλήψεις και νοοτροπίες, οι οποίες δημιούργησαν σημαντικές παθογένειες στο περιβάλλον της Δημόσιας Διοίκησης.

Παράλληλα, ο Υπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι οι νέοι Δημόσιοι Λειτουργοί θα σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών που έχουν δημιουργήσει τα απαιτητικά κριτήρια φοίτησης στην ΕΣΔΔΑ και θα μεταλαμπαδεύσουν αυτή τους τη γνώση στο ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης που επιτελείται. Τέλος, ο κ. Βορίδης παρείχε τη δέσμευση ότι τόσο η Πολιτεία, όσο και η Κυβέρνηση θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, δρ Αθανάσιος Παπαϊωάννου, χαιρετίζοντας τους νέους αποφοίτους της ΕΣΔΔΑ, επεσήμανε πως θα πρέπει να επιδιώξουν ένα σύστημα ουσιαστικής και όχι τυπικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και μία διαδικασία επιλογής διευθυντικών στελεχών με βάση την πραγματική τους αξία και όχι τα τυπικά τους προσόντα. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να λαμβάνουν αποφάσεις κατά το μέτρο των αρμοδιοτήτων τους και να μην παραπέμπουν τα πάντα στην πολιτική ηγεσία των Υπουργείων τους, ενώ επεσήμανε ότι η εκπαίδευση δεν τελειώνει τώρα, αλλά συνεχίζεται καθημερινά στη συνεργασία με τους προϊσταμένους, τους υφισταμένους και τους ομοιόβαθμους συναδέλφους τους.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, δρ Παρασκευή Δραμαλιώτη, συνεχάρη τους αποφοίτους, υπογράμμισε την άμεση και άρτια προσαρμογή του ΕΚΔΔΑ στις απαιτήσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την 27η εκπαιδευτική σειρά λόγω της πανδημίας και αναφέρθηκε στην ταχύτητα με την οποία, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Βορίδη, ο διαγωνισμός για την εισαγωγή στην ΕΣΔΔΑ αναβαθμίσθηκε και διοργανώθηκε ήδη δύο φορές μέσα σε ελάχιστους μήνες. Η Πρόεδρος Δραμαλιώτη έκανε ξεχωριστή αναφορά στην επιτυχημένη ομαδική προσπάθεια των στελεχών του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) και της ΕΣΔΔΑ για τον σχεδιασμό της απαιτητικής διαγωνιστικής διαδικασίας προκειμένου, όσοι στελεχώσουν τον νέο Επιτελικό Κλάδο, να ενταχθούν στο σχετικό επιμορφωτικό πρόγραμμα και σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό. Τέλος, η κα Δραμαλιώτη τόνισε το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που συνιστά η συγκεκριμένη, αλλά και κάθε εκπαιδευτική σειρά αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ και συνέστησε στους νέους αποφοίτους να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη και επαγγελματισμό την πορεία τους εντός της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Ο Διευθυντής της ΕΣΔΔΑ, κ. Αθανάσιος Ράπτης, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του δίνοντας συγχαρητήρια στους νέους αποφοίτους και ευχαριστώντας τους Προϊσταμένους Τμημάτων και το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό της ΕΣΔΔΑ για το απαιτητικό έργο που επιτελούν τόσο με την οργάνωση, τον συντονισμό και την παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών, όσο και με την άρτια διεξαγωγή του εισαγωγικού διαγωνισμού στην ΕΣΔΔΑ. Ο κ. Ράπτης συνέχισε λέγοντας ότι μία ομάδα, όπως αυτή του ΕΚΔΔΑ, με τα εξαιρετικά στελέχη και την καθοδήγηση της Προέδρου ΕΚΔΔΑ και του Υπουργού Εσωτερικών, είναι πάντα εμπνευσμένη, αποδοτική και αποτελεσματική. Τέλος, προέτρεψε τους αποφοίτους της ΚΖ’ Εκπ. Σειράς να θυμούνται πάντα την ουσία της επαγγελματικής συνεισφοράς τους στο ελληνικό δημόσιο και να ακολουθήσουν πορεία αξιόπιστης λειτουργίας και διαρκούς καινοτομίας.