Νέα – Ανακοινώσεις, ΕΣΔΔΑ, Σπουδές στην ΕΣΔΔΑ

Τελετή έναρξης 27ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΕΣΔΔΑ «Δημήτριος Τζανάκης»

ΕΚΔΔΑ

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) η τελετή έναρξης της 27ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) «Δημήτριος Τζανάκης». Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσιος Κυριακόπουλος καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες της ΚΖ ΄ εκπαιδευτικής σειράς και τους συνεχάρη για την επιτυχία τους στον ιδιαίτερα απαιτητικό και απολύτως αξιοκρατικό διαγωνισμό. Τους κάλεσε επίσης να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ώστε να αποκτήσουν πολύτιμα εφόδια για την επαγγελματική τους ζωή. Ως πρότυπο αποφοίτου προέβαλε τον αείμνηστο Δημήτριο Τζανάκη το όνομα του οποίου θα κοσμεί τη νέα σειρά ως ελάχιστο φόρο τιμής. Κλείνοντας ευχήθηκε σύντομα οι συνθήκες να επιτρέψουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο φυσικό της χώρο ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό του ΕΚΔΔΑ για τις άοκνες προσπάθειές του και για την επιτυχή υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος συνεχάρη τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της 27ης σειράς της ΕΣΔΔΑ και τόνισε ότι η αλλαγή στη Δημόσια Διοίκηση επιβάλλει καινοτόμο πνεύμα, νέες αντιλήψεις και κυρίως διάθεση για βελτίωση και αλλαγή. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι απόφοιτοι της Σχολής θα αποτελέσουν τον πυρήνα αλλαγής στο δημόσιο. Αναφέρθηκε τέλος στην ετοιμότητα του ΕΚΔΔΑ να παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα εξ αποστάσεως μαθήματα και συνεχάρη τη διοίκηση και τα στελέχη του για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του φορέα ενώ δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα στηρίξει αυτή τη συνεχή προσπάθεια.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, απόφοιτος και ο ίδιος της ΕΣΔΔΑ, καλωσόρισε τους νέους συναδέλφους στο νέο εργασιακό τους περιβάλλον, τονίζοντας την αναγκαιότητα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του κόσμου προς την Δημόσια Διοίκηση καθώς και για τις κομβικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και την υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας για το ελληνικό δημόσιο.

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κυρία Παρασκευή Δραμαλιώτη συνεχάρη τους σπουδαστές της νέας σειράς και αναφέρθηκε εκτενώς στην αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών το οποίο ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις και προσόντα των νέων στελεχών της ΕΣΔΔΑ. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το νέο πρόγραμμα λαμβάνει υπόψη τη λειτουργία του επιτελικού κράτους ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρόβλεψη του νέου κλάδου ΠΕ Επιτελικών Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Διευθυντής της ΕΣΔΔΑ κ. Βασίλης Γκατζάρας υπογράμμισε ότι η πανδημία δεν στάθηκε εμπόδιο στη λειτουργία και στον προγραμματισμό της Σχολής, σημειώνοντας ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο εισαγωγικός διαγωνισμός ενώ διαμορφώθηκε ένα νέο, σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, προσανατολισμένο στις ανάγκες της Δημόσια Διοίκησης. Κάλεσε, τέλος, τους σπουδαστές να επιδείξουν όλα εκείνα τα στοιχεία για τα οποία τους εμπιστεύεται η ελληνική πολιτεία, σημειώνοντας ότι η ιδιότητα του αποφοίτου της ΕΣΔΔΑ θα τους συνοδεύει σε όλη την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ κ. Γιώργος Σπανουδάκης χαιρέτησε, από την πλευρά του, την εκδήλωση και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους νέους σπουδαστές. Τόνισε τον διαχρονικά μεταρρυθμιστικό ρόλο της Σχολής καθώς και τον μεγάλο βαθμό επιστημονικής κατάρτισης που κατέχουν οι απόφοιτοί της. Καλωσορίζοντας τους σπουδαστές, επεσήμανε ότι η ΕΝΑΠ θα σταθεί αρωγός των νέων σπουδαστών τόσο κατά τη διάρκεια παραμονής στους στην Σχολή όσο στην υπόλοιπη επαγγελματική τους ζωή.

Αφήστε μια απάντηση