Νέα – Ανακοινώσεις, Συνεργασίες, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ

Συμμετοχή του ΕΚΔΔΑ στην Τελετή Υποδοχής 35 Γάλλων φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Διοίκησης Μονάδων Υγείας της Rennes

ΕΚΔΔΑ

Την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) πραγματοποίησε  εκδήλωση υποδοχής 35 γάλλων φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Διοίκησης Μονάδων Υγείας, (Ecole des Hautes Etudes en Santé Publique – EHESP) της Rennes, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), η οποία υπάγεται στο ΠΑΔΑ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος, η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, ο Πρύτανης ΠΑΔΑ, Καθ. Παναγιώτης Καλδής, ο κ. Rochdi Mohamed, Ακόλουθος Επιστημονικής και Ακαδημαϊκής Συνεργασίας της γαλλικής Πρεσβείας, η Πρόεδρος της ΕΣΔΥ, Καθ. Ελπίδα Παβή, o Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Δημόσιας Υγείας, Αναπλ. Καθ. Γιώργος Κουλιεράκης, καθώς και ο Καθηγητής του Τμ. Πολιτικής Δημόσιας Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.

Η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, κα Παρασκευή Δραμαλιώτη, υπογράμμισε τη συμβολή του Τμήματος Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στη στελέχωση των υπηρεσιών Υγείας της χώρας μας και συνέχισε με εκτενή αναφορά στην επιμόρφωση που προσφέρει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ στους έλληνες δημοσίους υπαλλήλους με αρμοδιότητα την παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι γάλλοι φοιτητές, μεταξύ άλλων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση των τεσσάρων διαφορετικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων που προσφέρει η ΕΣΔΥ. Σκοπός της επίσκεψης των μελλοντικών διοικητών των δομών υγείας της Γαλλίας είναι να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα του ελληνικού Συστήματος Υγείας, μια πρώτη παρουσίαση του οποίου πραγματοποίησε η Πρόεδρος ΕΣΔΥ, Καθ. Ελπίδα Παβή, καθώς και να συζητήσουν με έλληνες επαγγελματίες που έχουν αναλάβει διευθυντικές, ιατρικές ή θέσεις διοίκησης σε φορείς υγείας της χώρας μας γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και γύρω από τους τρόπους διαχείρισής τους.