Νέα – Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Συνεργασίες, ΙΝΕΠ, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ, Διεθνείς Συνεργασίες

Συμμετοχή της Προέδρου ΕΚΔΔΑ στο Συνέδριο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου

ΕΚΔΔΑ

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου,  η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, απηύθυνε την εισαγωγική ομιλία στο Συνέδριο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο

«Η Δημόσια Διοίκηση Σήμερα: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Στην ομιλία της με θέμα «Ενίσχυση της επιτελικής διοίκησης στον δηµόσιο τοµέα: µια νέα εκπαιδευτική προσέγγιση», η κα Δραμαλιώτη αναφέρθηκε αρχικά στην ιδιαίτερη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο της νέας αρχιτεκτονικής της επιτελικής διοίκησης, η οποία  απαιτεί την ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ των στελεχών.

Υπογράμμισε το έργο του ΕΚΔΔΑ προς την κατεύθυνση της στοχευμένης ενίσχυσης των δεξιοτήτων των στελεχών της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά στο νέο ψηφιακά αναπτυσσόμενο περιβάλλον που διαμορφώνεται,  μέσα από μια σύγχρονη και απαιτητική επιμορφωτική διαδικασία.

Η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο ειδικό πρόγραμμα του ΕΚΔΔΑ που θα προετοιμάσει με τον πλέον επιστημονικό τρόπο τους νέους επαγγελματίες του κλάδου Επιτελικών Στελεχών, αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία, σε συνεργασία με  διακεκριμένους εμπειρογνώμονες του INSP (πρώην ΕΝΑ), την Expertise France, το Υπουργείο Εσωτερικών και Έλληνες ακαδημαϊκούς.

Κλείνοντας η κα Δραμαλιώτη την ομιλία της ανέφερε  ότι «Μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους που έχει τοποθετήσει ψηλά στις προτεραιότητές του τον πολίτη. Επενδύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο όχι ως πρόφαση ή ως άμυνα, αλλά για να δημιουργήσουμε κανόνες επαγγελματισμού και παιδείας».