Νέα – Ανακοινώσεις, Συνεργασίες, ΕΣΔΔΑ, ΕΚΔΔΑ

Συμμετοχή της ΕΣΔΔΑ στις δράσεις της 85ης ΔΕΘ

ΕΚΔΔΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) συμμετέχοντας στις δράσεις της 85ης ΔΕΘ διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ.Δ.Α. : Ο ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/9/2021 στο περίπτερο της ΔΕΘ «Νικόλαος Γερμανός» και μεταδόθηκε διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας. Η Πρόεδρος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. κ. Παρασκευή Δραμαλιώτη παρουσίασε το πλαίσιο της αναμόρφωσης του εισαγωγικού διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών κ. Μιλτιάδη Σαρηγιαννίδη, Καθηγητή Νομικής Α.Π.Θ. και του κ. Γιάννη Πάϊδα , πρώην Προέδρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Πρόεδρου της Ο.Κ.Ε.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθούν ευρύτερα οι πρόσφατες αλλαγές στον εισαγωγικό διαγωνισμό της Ε.Σ.Δ.Δ.Α. στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης, ενόψει και της διεξαγωγής του α΄ σταδίου του 28ου διαγωνισμού στις 23-25/10/2021.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στον νέο διαγωνισμό της Ε.Σ.Δ.Δ.Α. και στη συνεργασία της με την Εθνική Σχολή Διοίκησης της Γαλλίας (Ecole Nationale d’ Administration-ENA). Ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η πρόσβαση στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους, με την αντίληψη ότι πρόκειται για μια απαιτητική διαδικασία που νομιμοποιεί την ταχεία εξέλιξη των στελεχών της.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ένα επαγγελματικό προφίλ πρέπει να συνδυάζει γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές, που προσφέρονται μέσα στη Σχολή και πρόσθεσε πως με τις αλλαγές που προώθησε η Ε.Σ.Δ.Δ.Α. δείχνει ότι μπορεί να εξελίσσεται και να είναι συνεχώς επίκαιρη.