Νέα – Ανακοινώσεις, ΙΝΕΠ, ΕΚΔΔΑ

Νέα Επιμορφωτικά Προγράμματα «Η Καλή Νομοθέτηση στην πράξη: Σύνταξη Ρυθμιστικών Κειμένων και Συνοδευτικών Εγγράφων»

ΕΚΔΔΑ

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων της Προεδρίας της Κυβέρνησης επικαιροποίησε το πρόγραμμα «Η ΚΑΛΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: ΣΥΝΤΑΞΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ», προκειμένου να ανταποκρίνεται ακόμα περισσότερο στις ανάγκες καλής νομοθέτησης στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους.  Δόθηκε έμφαση στην Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης (Α.Συ.Ρ.) και στην ανάλυση κόστους-οφέλους κατά την απλούστευση διαδικασιών και τη μείωση του διοικητικού φόρτου. Επιπλέον, προστέθηκε ενότητα εργαστηρίου για την ηλεκτρονική συμπλήρωση των ενοτήτων της Α.Συ.Ρ. στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ που εμπλέκονται στη διαδικασία νομοπαραγωγής που προέρχονται από την Προεδρία της Κυβέρνησης, τα Γραφεία Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, τις  Υπηρεσίες Συντονισμού των Υπουργείων, τις Μονάδες νομοθέτησης των Υπουργείων και τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των Υπουργείων.

Θα υλοποιηθούν τρία προγράμματα στον θεματικό κύκλο «Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση» του ΙΝ.ΕΠ. κατά την τρέχουσα επιμορφωτική περίοδο Σεπτ. – Δεκ. 2022, διάρκειας 28 ωρών/4 ημερών (ώρες 8πμ – 3μμ), με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (WEBEX), ως ακολούθως:

ΔΗΜΟΣΙΑ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 80330Δ22 Η ΚΑΛΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: ΣΥΝΤΑΞΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ 27/9/2022 29/9/2022
ΔΗΜΟΣΙΑ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 80346Δ22 Η ΚΑΛΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: ΣΥΝΤΑΞΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ 11/10/2022 13/10/2022
ΔΗΜΟΣΙΑ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 80369Δ22 Η ΚΑΛΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: ΣΥΝΤΑΞΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ 8/11/2022 10/11/2022

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αποτελεί η ενασχόληση με τη ρυθμιστική παραγωγή, την κατάρτιση νομοσχεδίων, κανονιστικών πράξεων και σχετικών συνοδευτικών εκθέσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν ατομικές αιτήσεις στην ιστοσελίδα του ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ στον σύνδεσμο:  Αίτηση Συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα [επισυνάπτεται] και στην υπεύθυνη προγράμματος του ΙΝ.ΕΠ. κα Μ. Καρπαθιωτάκη (email: mkarpath@ekdd.gr ).