Νέα – Ανακοινώσεις

Καινοτόμο Εργαστήριο «Ο εσωτερικός έλεγχος ως εργαλείο πολιτικής στον Δημόσιο Τομέα»

 

elegxos1

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), στο πλαίσιο της αποστολής του, διοργάνωσε Καινοτόμο Εργαστήριο με τίτλο:

«Ο Εσωτερικός Έλεγχος ως εργαλείο πολιτικής στον Δημόσιο Τομέα»

Το Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2018, στο ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211, Ταύρος, 3ος όροφος) με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Αναστασίας Ξεπαπαδέα η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, του Ειδικού Γραμματέα Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Επικ. Καθ.Δημοσθένη Κασσαβέτη και του Συμβούλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Κωνσταντίνου Εφεντάκη. Την έναρξη των εργασιών του Εργαστηρίου, κήρυξε η Διευθύντρια του ΙΝΕΠ, Δρ.Άννα Κοντονή.

Σκοπός του Εργαστηρίου ήταν η αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του Εσωτερικού Ελέγχου στον Δημόσιο Τομέα, καθώς και η ανάδειξη του σε μία λειτουργία κρίσιμη για την παρακολούθηση, την αποτίμηση και τη βελτίωση των διαδικασιών.

Τα θέματα που θα τέθηκαν υπό συζήτηση μεταξύ άλλων ήταν:

  • Το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας του Εσωτερικού Ελέγχου
  • Η νομική φύση και το αντικείμενο του Εσωτερικού Ελέγχου
  • Η συνεργασία / συντονισμός των συναρμοδίων φορέων
  • Η μετάβαση από τον κατασταλτικό στον προληπτικό έλεγχο εντοπισμού και αξιολόγησης κινδύνων
  • Οι ιδιαιτερότητες του Εσωτερικού Ελέγχου στην κεντρική διοίκηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση
  • Η αποτίμηση της σημερινής εμπειρίας και η αξιοποίηση βέλτιστων πρακτικών.

Το Εργαστήριο απευθύνθηκε σε στελέχη που ασχολούνται με θέματα Εσωτερικού Ελέγχου στον Δημόσιο Τομέα ή απασχολούνται σε ελεγκτικά όργανα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Εργαστηρίου μπορούν να παρασχεθούν από τον κ. Νικόλαο Κιτωνάκη, Αν. Δ/ντή ΙΝΕΠ/Υπεύθυνο Σπουδών και Έρευνας ΕΚΔΔΑ, (τηλ. 213 1306 438, email: nkitonakis@ekdd.gr). 

 

Βρείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο.

d

Αφήστε μια απάντηση