Νέα – Ανακοινώσεις

Η Πρέσβης της Σλοβακίας στο ΕΚΔΔΑ

SLOVAKA PRESBHS

Την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Αθήνα, κα Iveta HRICOVA, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΕΚΔΔΑ και συνάντηση με την Πρόεδρο ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. ΑΠΘ Ιφιγένεια Καμτσίδου, και τη Διευθύντρια ΕΣΔΔΑ, Αν. Καθ. ΑΠΘ Τιτίκα Δημητρούλια.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΔΔΑ και τις δράσεις των  επιστημονικών του μονάδων, γύρω από τον ομόλογο σλοβακικό φορέα, καθώς και γύρω από τη συμμετοχή σε φόρα κοινού ενδιαφέροντος. Συζητήθηκε επίσης το νομοθετικό πλαίσιο και η μέθοδος αξιολόγησης και επιλογής ανώτατου προσωπικού της δημόσιας διοίκησης σε Ελλάδα και Σλοβακία και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο που διαδραματίζει το ΕΚΔΔΑ στην επιλογή Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών σε όλο το φάσμα της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, των Διευθυντών Εκπαίδευσης ειδικά για το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και τη δυνατότητα που παρέχεται στους υποψήφιους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης να αποκτούν πιστοποιητικό ελεγκτικής επάρκειας έπειτα από ειδική συμφωνία με τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης. Η κα HRICOVA εξήγησε από την πλευρά της ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην ετήσια αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων όλων των βαθμίδων στη χώρα της και εντόπισε τις σχετικές ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο συστημάτων. Πληροφόρησε επίσης την ελληνική πλευρά ότι, στη διάρκεια του 2019, η Σλοβακία πρόκειται να διοργανώσει το ετήσιο συνέδριο του ΟΟΣΑ με θέμα την «Ψηφιοποίηση του Δημόσιου Τομέα», πεδίο στο οποίο οι δύο ομόλογοι φορείς θα μπορούσαν να συνεργαστούν.

Η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση της κυρίας Πρέσβη να επανέλθει με πρωτοβουλία της προς την κατεύθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο ομόλογων φορέων κατά το αμέσως επόμενο διάστημα.

d

Αφήστε μια απάντηση